Σε μία μαγική τοποθεσία στα νότια της Ισλανδίας, όπου ένας υπέροχος καταρράκτης δημιουργεί ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό, αποφάσισε η ομάδα παραγωγής του Game of Thrones να γυρίσει μια από τις πιο ρομαντικές σκηνές της σειράς. Η σκηνή εκτυλίχθηκε στο πρώτο επεισόδιο του όγδοου και τελευταίου κύκλου και ο λόγος για το φιλί που αντάλλαξε ο Jon Snow με την Daenerys Targaryen κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των δράκων.

Ads

Το ερωτικό φιλί των δύο πρωταγωνιστών αποτέλεσε μια από τις πιο πολυσυζητημένες σκηνές της πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν, που με τόση αγωνία περίμεναν εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο, μιας και η σειρά χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό “Time” ως η δημοφιλέστερη στον κόσμο με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Όσο για το σημείο που επιλέχθηκε, αγαπήθηκε τόσο από τους ίδιους τους ηθοποιούς της σειράς όσο και από εκατομμύρια τουρίστες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κάποια στιγμή της ζωής του εκεί. Και μπορεί για τις ανάγκες της σειράς να προστέθηκε ψηφιακά ένας επιπλέον καταρράκτης στην βάση του ήδη υπάρχοντος, όμως ο αυθεντικός Skógafoss δεν παύει να εντυπωσιάζει τους πάντες με την επιβλητικότητα και την ομορφιά του.

Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους και πολυφωτογραφημένους καταρράκτες της χώρας, με το ύψος του να αγγίζει τα 200 πόδια (60 μέτρα) και το πλάτος του να φτάνει τα 82 πόδια (25 μέτρα).  Βρίσκεται στα νότια της Ισλανδίας στον ποταμό Skógá και σου δίνει τη δυνατότητα με την εξέδρα που βρίσκεται στη βάση του, να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τις δυνάμεις της φύσης και να απολαύσεις ένα υπέροχο θέαμα από ψηλά. Έχει τεράστια ισχύ και συνεχή ροή με τα εκατομμύρια γαλόνια νερών να χύνονται στον γκρεμό, δημιουργώντας ένα μονό ή διπλό ουράνιο τόξο που είναι συνήθως ορατό κατά τις ηλιόλουστες ημέρες.

Εντυπωσιακός, όμορφος, μαγικός, απολαυστικός, αλλά διαφορετικός από όλους τους άλλους καταρράκτες της χώρας, μα το ίδιο διάσημος με αυτούς, στην «Γη των Καταρρακτών» όπως πολύ εύστοχα έχει χαρακτηριστεί η Ισλανδία, η οποία πρωταγωνίστησε με τον τρόπο της σε μια επική σειρά που δεν πρόκειται να ξεχαστεί όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ads