Το καλοκαίρι πλησιάζει και τι καλύτερο από κοντινές εξορμήσεις στις παραλίες της Εύβοιας, όπου μπορείτε να στήσετε τις σκηνές σας;

Ads

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα μαγέψει ακόμα και τους απαιτητικούς επισκέπτες με τα κρυστάλλινα νερά της και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της.

Εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους δημοφιλέστερους προορισμού για του λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ στην Εύβοια.

Χιλιαδού

Η Χιλιαδού είναι μια μεγάλη παραλία με βοτσαλάκι στην Κεντρική Εύβοια, που βλέπει προς τη μεριά του Αιγαίου.

Ads

 

image

Κορασίδα

Η Κορασίδα είναι αρκετά μεγάλη παραλία με αμμουδιά και λεπτό βότσαλο που αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και βαθαίνουν απότομα.

image

Θαψά

Η παραλία είναι αδιαμφισβήτητα η πιο όμορφη και πιο “αυθεντική” της Εύβοιας. Ένας επίγειος παράδεισος με καταγάλανα νερά και πολύ πράσινο, τον οποίο δυστυχώς μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο αν έχετε 4Χ4.

 
image

Βύθουρι

Εξαιρετικής ομορφιάς παραλία που προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών με δύο βράχους δεξιά και αριστερά να συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

image

 

Άγιος Δημήτριος

Η παραλία του Άγιου Δημητρίου έχει γαλαζοπράσινα νερά, βαθαίνει γρήγορα και έχει κυρίως βότσαλα στον βυθό της. Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ους αιώνα αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα.

image

Λιμνιώνας
Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, η οποία όπως υποδηλώνει και το όνομα της μοιάζει με λίμνη με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά.

image

Πετάλι

Η παραλία βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια έχει διαυγή νερά, ψιλό βότσαλο και προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

image