Tο τριήμερο της 28ης Οκτωμβρίου έφτασε και αποτελεί την τέλεια αφορμή για να κάνετε τις φθινοπωρινές σας εξορμήσεις. Αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από την πόλη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας ετοιμάστε βαλίτσα ή σάκο και ανανεωθείτε με ένα ταξίδι.

Ads

 

Βουνό, θάλασσα, νησιά, γραφικά χωριουδάκια. Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες επιλογές για εκδρομές το τριήμερο.

Πήλιο

Βουνό ή θάλασσα; Αν ανήκετε στους αναποφάσιστους ή σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν και τα δύο, η καλύτερη επιλογή για διακοπές είναι το Πήλιο. Γνωστό και ως το Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, βρίσκεται ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε απόσταση μιας περίπου ώρας από το Βόλο.

Ads

image

 
Συνδυάζει όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, καταπράσινες πλαγιές, γραφικά χωριά και διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.

image

Άνδρος
Για να πάρετε λίγο κυκλαδίτικο αέρα επισκεφτείτε την Άνδρο Έντονη βλάστηση, ποτάμια, πηγές και νόστιμα εδέσματα. Η Άνδρος τα έχει όλα και απέχει μόνο δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας.

image

Το νησί με τα κάτασπρα παραδοσιακά σπίτια, τα στενά καλντερίμια αλλά και τα νεοκλασικά αρχοντικά ικανοποιεί το ακόμα και το γούστο του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Οι βόλτες ξεκινούν από τα ολόλευκα σοκάκια με τα ολάνθιστα αρχοντικά της Χώρας, συνεχίζονται στην τουριστική περαντζάδα στο Μπατσί. Βουτήξτε στις παραλίες της Άχλας με το ψιλό βότσαλο, στις οργανωμένες πλαζ της Χρυσής Ακτής, του Νημποριού ή στον πιο ήσυχο Άι-Γιάννη.

Λίμνη Δόξα
Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα βρίσκεται η λίμνη Δόξα. Καταπράσινα βουνά, ρυάκια με γάργαρα νερά και γραφικά χωριουδάκια με πέτρινα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό της γύρω περιοχής.

image

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με το μέρος, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν τόσο περιμετρικά της λίμνης, όσο και μέσα από το βουνό.

image

 
Ναύπλιο
Αν πάλι προτιμάτε τη θάλασσα επισκεφτείτε την όμορφη πόλη του Ναυπλίου. Με δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία, το Παλαμήδι με τα 999 σκαλοπάτια, τα γραφικά καλντερίμια και τα ανθισμένα μπαλκόνια του, το Ναύπλιο φοράει τα καλοκαιρινά του και είναι έτοιμο να το ανακαλύψετε.

image

Κάντε τη βόλτα σας στην Παλιά Πόλη, μείνετε στους όμορφους ξενώνες της περιοχής, περάστε από τη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος με την πρώτη ελληνική βουλή, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το αρχαιολογικό μουσείο και το σημείο που δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι με τα πέτρινα πυργόσπιτα, τα στενά λιθόστρωτα, τα θολωτά σοκάκια και τα αρχοντικά. Απέχει περίπου 3,5 ώρες από την Αθήνα και είναι γνωστή και ως Γιβραλτάρ της Ελλάδας.

image

Αν είστε τυχεροί και δεν έχει πολλούς επισκέπτες, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία  στην Καστροπολιτεία ρεμβάζοντας τη θάλασσα. Από εκεί  μπορείτε να κάνετε μια μια εξόρμηση στην Ελαφόνησο και να κολυμπήσετε στην πανέμορφη παραλία του Σίμου με τη χρυσή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά. Από τον καινούριο δρόμο απέχει περίπου 40 λεπτά.

image

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που επιθυμούν να χαλαρώσουν  και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ ενδείκνυνται οι παραλίες της Χαλιάδους και της Δραγωνέρας.

image