Η Κέρκυρα μπορεί να φημίζεται για την υπέροχη πόλη της με το έντονο Βενετσιάνικο χρώμα, τα μεγαλοπρεπή κτίρια της και την Πλατεία «Λιστόν» όμως διαθέτει και πολλές και πολύ ωραίες παράλιες. Μικροί κολπίσκοι, γαλαζοπράσνα νερά και πράσινοι λόφοι, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Ads

Κάποιες από αυτές είναι διάσημες και προσελκύουν τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού κάποιες άλλες όμως παραμένουν σχετικά άγνωστες και αυτό το οφείλουν στην δυσκολία της πρόσβασης τους. Μια από αυτές είναι και το Πόρτο Τιμόνι.

Το Πόρτο Τιμόνι αποτελεί μία από της ωραιότερες παραλίες του νησιού, παρθένες, ελάχιστα συζητημένες λόγω του ότι δεν είναι εύκολα επισκέψιμες από την ξηρά. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφιώνα, ΒΔ της Κέρκυρας. Τα νερά είναι γαλανά και οι δύο παραλίες που δημιουργούνται στους ισάριθμους μικρούς κόλπίσκους καλύπτονται από ψηλό λευκό βοτσαλάκι.

Πώς θα πατε;

Αφήνεται το όχημα σας και περπατάτε για περίπου 20-25 λεπτά διασχίζοντας ένα μονοπάτι με υπέροχη θέα. Αυτό το μονοπάτι θα σας οδηγήσει στις παραλίες Πόρτο Τιμόνι. Μια μαγευτική διαδρομή ιδανική για τους φυσιολάτρης και μη,  όπου μπορούν ανακαλύψουν τις ανεξερεύνητες μαγευτικές πλευρές του νησιού της Κέρκυρας.

Ads

image

image

Η ομάδα Up drones μας χάρισε μια όμορφη πτήση πάνω από την παραλία που μοιάζει με με εξωτικό παράδεισο. 

image

image