Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ιταλία, πιθανότατα έχετε έναν κατάλογο με πολλούς δημοφιλείς προορισμούς που θα κατατάσσατε στις πρώτες θέσεις. Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία, Νάπολη, Μπολόνια, Μιλάνο, Σιένα είναι κάποιοι από αυτούς.

Ads

Και ενώ οι άνθρωποι συσσωρεύονται στα τουριστικά αξιοθέατα, ο υπερτουρισμός προκαλεί σοβαρά προβλήματα για το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και ακόμη και την οικονομία των γύρω περιοχών. Εάν γνωρίζατε κάποιες «άγνωστες» πόλεις στην Ιταλία που οι τουρίστες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα, θα θέλατε πιθανότατα να περάσετε χρόνο εκεί.

Ταξιδεύοντας σε λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της Ιταλίας σας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται πραγματικά την υποστήριξή σας. Λιγότερο πλήθος σημαίνει λιγότερο άγχος, και λιγότερη κυκλοφορία αυτοκινήτων και συνεπώς σημαίνει κι ένα καλύτερα διατηρημένο περιβάλλον. Αν θέλετε να εξερευνήσετε την Ιταλία σαν ντόπιος και να γνωρίσετε τους ανθρώπους της, το φαγητό και το πνεύμα της, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια μικρότερη πόλη. Κι εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές που αξίζει να επισκεφτείτε.

Ravenna

image

Ads

Modena

image

Sperlonga

image

Tropea

image

Ascoli Piceno

image