Όσο παγωμένα τόσο και υπέροχα. Πέντε + 1 ταξίδια μέσα από βίντεο και φωτογραφίες σε μέρη με θερμοκρασίες πολικές. 

Ads

Αγία Πετρούπολη (Ρωσία)

image

Ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη από τα World Travel Awards. Παγωμένη αλλά πανέμορφη με τα περίτεχνα παλάτια και τις εκκλησίες της και με μια πραγματικά πολύ πλούσια ιστορία. 

Ads

Από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Ευρώπης. 

Φινλανδία  

image

Η άγρια φύση της Φινλανδίας είναι πολυδιαφημισμένη. Τα 40 εθνικά πάρκα, οι 12 περιοχές άγριας φύσης και οι 6 εθνικές περιοχές πεζοπορίας μπορεί να δυσκολέψουν έναν ταξιδιώτη να διαλέξει. 

Για τους λάτρεις του ουρανού είναι από τα καλύτερα μέρη. Το Βόρειο Σέλας είναι ορατό περίπου 200 ημέρες το χρόνο αν κάποιος βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Στη Φινλανδία υπάρχει και το Ροβανιέμι, κοινώς το χωριό του Άη Βασίλη… 

Ανταρκτική 

image

Πάγος ως εκεί που φτάνει το μάτι και πιγκουίνοι, φώκιες και φάλαινες…

Ισλανδία 

image

Υπέροχη τόσο χιονισμένη το χειμώνα όσο και καταπράσινη την άνοιξη. Έχει καταπληκτικά τοπία, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν φοβερούς καταρράκτες. 

Καναδάς 

image

Ο Καναδάς είναι λίγο ριγμένος γιατί όσοι διασχίζουν σπάνια τον Ατλαντικό συνήθως επιλέγουν τις ΗΠΑ – τουλάχιστον μέχρι την εκλογή του Τραμπ – αλλά δεν είναι λιγότερο όμορφος. Ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τη φύση. Επιπλέον τόσο το Βανκούβερ, όσο και το Τορόντο είναι πολύ όμορφες πόλεις. Το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι πολικές. 

Παταγονία 

image

Οι παγετώνες της Παταγονίας είναι θρυλικοί. Για κάποιον που ζει τόσο μακριά όσο εμείς ίσως πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό μέρος στη Γη. Το μέρος που συνδυάζει την απόλυτη ζέστη με το απόλυτο κρύο.  

Τα φυσικά τοπία περιγράφονται στα αγγλικά ως «jaw dropping». Κοινώς, «σου πέφτει το σαγόνι». Από τους παγετώνες στις θερμές ατμό – πηγές και στα πυκνά δάση πρόκειται για ένα χάρμα οφθαλμών.