Γαλαζοπράσινα νερά, καταπράσινες πλαγιές βουκαμβίλιες και γραφικά σοκάκια, συνθέτουν το σκηνικό στο πιο όμορφο χωριό της Κεφαλλονιάς. Σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι και 10 χιλιομέτρων από το Φισκάρδο, θα συναντήσετε την όμορφη Άσσο, όπου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Ads

Η Άσσος είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, η οποία περιβάλλεται από κατάφυτες εκτάσεις. Ο οικισμός διατηρεί την παραδοσιακή αυθεντική επτανησιακή αρχιτεκτονική του, ενώ η πλούσια βλάστηση από ψηλά πεύκα και κυπαρίσσια θα σας εντυπωσιάσει.

Η παραλία της Άσσου είναι βοτσαλωτή, μικρή σε φάρδος, αλλά αρκετά μεγάλη σε μήκος. Δεν διαθέτει ξαπλώστρες ή ομπρέλες, ενώ τα νερά της παραλίας, που προστατεύονται από την χερσόνησο, είναι σχεδόν πάντα ήρεμα. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε σκαφάκια και να περιηγηθείτε στους γύρω κολπίσκους, που είναι προσβάσιμοι μόνο από την θάλασσα.

image

Ads

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Άσσου που κατασκευάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα κατά την περίοδο της Βενετικής διοίκησης του νησιού, και παραμένει ακόμα και σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση. Το κάστρο της Άσσου είχε σημαντική στρατιωτική σημασία, καθώς μαζί με το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, ήταν τα δύο σημαντικότερα οχυρά της Κεφαλονιάς και έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Αξίζει να περπατήσετε ως εκεί για να θαυμάσετε απεριόριστη θέα προς το χωριό, αλλά και το ανοιχτό Ιόνιο Πέλαγος.

image

image

Σε μικρή απόσταση από το γραφικό χωριό, βρίσκεται και η διάσημη παραλία του Μύρτου, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και είναι σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς.

image