Ποιότητα ζωής, ένα καλό εκπαιδευτικό σύστημα, πρόνοια για την υγεία, εξέλιξη στον επαγγελματικό τομέα και άλλα πολλά κριτήρια διαμόρφωσαν τη λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζει κανείς, από το US News & World Report.

Ads

Η πρώτη 10άδα στη λίστα για το 2018 απαρτίζεται από έξι ευρωπαϊκές χώρες, δύο από τη Βόρεια Αμερική, μία από την Ασία και μία από Αυστραλία, ενώ η Ελβετία φαίνεται να διατήρησε τα «σκήπτρα», όπως και το 2017.

Η χώρα των τραπεζών, το παγκόσμιο κέντρο που ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, παρέχει ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον στους περίπου 8,4 εκατ. πολίτες της, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα μέσο εισόδημα της τάξεως των 60.374 δολαρίων το χρόνο.

Πολύ υψηλές θέσεις φαίνεται να διατηρούν όλες οι σκανδιναβικές χώρες. Οι βασίλισσες του Βορρά έχουν βρει το μυστικό και προσφέρουν στους κατοίκους τους τις ιδανικές συνθήκες για μια καλή ποιότητα ζωής ακόμα κι αν δεν έχουν ήλιο.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέκτησε την 28η θέση, ανεβαίνοντας σε σχέση με το 2017, παρά την την οικονομική κρίση, την μείωση του μέσου εισοδήματος και την ραγδαία αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών. Παρκάτω σας παρουσιάζουμε αναλυτικά η λίστα με τις 15 χώρες που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.

Ελβετία

image

Καναδάς

image

Γερμανία

image

Βρετανία

image
image

Ιαπωνία

image

Σουηδία

image

Αυστραλία

image

ΗΠΑ

image

Γαλλία

image

Ολλανδία

image

Δανία

image

Νορβηγία

image

Νέα Ζηλανδία

image

image
Φιλανδία

image

Ιταλία

image