Ο γυμνισμός και ελευθερία που προσφέρει κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο είναι δύσκολο να βρει κανείς καταλύματα που να είναι δεκτικά με αυτό τη νοοτροπία.

Οι περισσότεροι αρκούνται σε παραλίες γυμνιστών, όπου επιτρέπεται και το ελεύθερο κάμπινγκ. Τώρα ήρθε και μια νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να κλείσει διαμονή και να το συνδυάσει με τον γυμνισμό. Το NaturistBnB είναι ουσιαστικά ένα Airbnb για γυμνιστές. Είτε θέλετε να κάνετε ηλιοθεραπεία σε μια βεράντα χωρίς ρούχα είτε να απολαύσετε τη ζωή της πόλης, ο νέος ιστότοπός προσφέρει όλες τις επιλογές.

Μια πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές... γυμνοί

Η ιδέα όπως αναφέρουν οι δημιουργοί προέκυψε από από την αποτυχημένη απόπειρα του ζευγαριού να προσφέρουν μέσω Airbnb ένα κατάλυμα που να ενθαρρύνει τον γυμνισμό. Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους εγχείρημα αφού συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ζήτηση από άτομα που αναζητούσαν μέρη για γυμνιστές.

Ο Petri είχε εμπειρία στο management από διάφορες επιχειρήσεις και η Minna είχε εργαστεί  ως σύμβουλος σε ταξιδιωτικά γραφεία. «Αν ψάχνετε για διακοπές και θέλετε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της εργασίας σας και της καθημερινότητάς σας, πιστεύουμε πως αυτός ο ιστότοπος είναι πολύ σημαντικός» αναφέρει ο Karjalainen, ο οποίος είναι γυμνιστής εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Ο ιστότοπος ηλικίας βρίσκεται στα πρώτα του στάδια, καθώς υπάρχει εδώ και δύο μήνες, αλλά  προσφέρει ήδη πολλά καταλύματα. «Αυτοί που επιθυμούν να φιλοξενήσουν κόσμο, χρειάζεται απλά να τοποθετήσουν τη διαφήμισή τους στην πλατφόρμα, να περιγράψουν το μέρος, να βάλουν φωτογραφίες και να θέσουν τους κανόνες του σπιτιού» εξηγεί ο Karjalainen.

Στην πλατφόρμα ακριβώς όπως ακριβώς και στο Airbnb υπάρχουν διαμερίσματα, σκάφη μέχρι και δεντρόσπιτα, σε ποικιλία τιμών. Υπάρχουν ήδη αρκετά στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ και στη Νέα Υόρκη

Τι διαφορετικό θα έχει το NaturistBnB από το Airbnb;

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά στην πλατφόρμα μας είναι ότι είναι ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε γυμνιστές και τον τρόπο ζωής που ακολουθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να βρείτε ένα μέρος για μείνετε. Αν προσπαθήσετε να βρείτε κάτι παρόμοιο στο Airbnb ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα, θα δυσκολευτείτε», λέει ο Karjalainen.

Οι Karjalainens ευελπιστούν ότι η ιστοσελίδα τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά δεν επιδιώκουν να ανταγωνιστούν το Airbnb. Στοχεύουν σε ένα μικρό αλλά αφοσιωμένο κοινό γυμνιστών σε όλο τον κόσμο.