Σε απόσταση περίπου μίας ώρας από τις Βρυξέλλες, βρίσκεται μια πόλη που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι, η Μπρυζ. Πλακόστρωτα σοκάκια, γραφικά στενά, μεσαιωνικά κτίρια, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τις ομορφιές της μικρής πόλης.

Ads

Χαρακτηρίζεται από πολλούς η Βενετία του Βορρά και όχι άδικα, καθώς ένας όμορφος τρόπος γα να δει κανείς την πόλη είναι, είναι μέσω των καναλιών. Αρκετά πλοιάρια κάνουν ξεναγήσεις στα πολυάριθμα κανάλια, αλλά σίγουρα θα πρέπει να διασχίσετε το κέντρο της πόλης και περπατώντας.

Το κέντρο της Μπρυζ είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Εκεί θα νομίσετε ότι κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο. Το σύμβολο της πόλης είναι το καμπαναριό Belfort. Αξίζει να ανέβετε τα σκαλιά τα οποία οδηγούν σε μια πανοραμική θέα. Και πριν φτάσετε στην κορυφή θα συναντήσετε ορόφους με καμπάνες και πολλά ρολόγια.
Στην περιπλάνησή σας θα συναντήσετε μπαρόκ αγάλματα, πανύψηλους ναούς, άμαξες και χρωματιστά σπιτάκια.

Οι λάτρεις του φαγητού, μπορούν να επισκεφτούν το διάσημο μουσείο σοκολάτας και το μουσείο πατάτας. Αν πεινάσετε, σπεσιαλιτέ όπως μύδια τηγανητά και κρεατικά θα σας χορτάσουν. Όπως σε κάθε πόλη του Βελγίου που σέβεται την παράδοσή της, προτιμήστε γλυκές βάφλες και σοκολάτες και δοκιμάστε βέλγικες μοναστηριακές μπύρες.

image

Ads

image

Οι ρομαντικοί μπορούν να επισκεφτούν στην άλλη μεριά της πόλης τη λίμνη Minnewater, όπου θα αντικρίσουν ένα καρποσταλικό τοπίο με δέντρα που κρέμονται πάνω από τα νερά της, γέφυρες στρωμένες με πολύχρωμα φύλλα, γραφικά μονοπάτια, ομίχλη και πανέμορφους κύκνους που κολυμπάνε στα νερά της.

image

Μπορείτε να βρείτε: «Βρυξέλλες και Μπρυζ, Αμβέρσα και Γάνδη» του Μέισον Άντονι