Χρυσαφένιες αμμουδιές, ατέλειωτες παραλίες με φοίνικες, ψηλά βουνά, ενεργά ηφαίστεια, φύση, μικρά παραδοσιακά χωριά, ναοί και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ομορφιά ενός τροπικού παραδείσου.

Ads

Το Μπαλί είναι νησί της Ινδονησίας, με πληθυσμό 3,9 εκατομμύρια κατοίκους. Κύρια γλώσσα είναι η ινδονησιακή και θρησκεία ο Ινδουισμός.

Η παραλία της Kuta είναι από τις πιο αγαπημένες παραλίες των τουριστών στο νησί. Το Sanur είναι εξαιρετική τοποθεσία για ν’ απολαύσετε την ανατολή του ηλίου, καθώς θα κάνετε τζόκινγκ στην παραλία με την άσπρη άμμο. Το Sanur είναι από τα πρώτα θέρετρα που αναπτύχθηκαν τουριστικά στο Μπαλί, αλλά διατηρεί τις παραδόσεις του. 

Με το 95% των κατοίκων του Ινδουιστές, το Mπαλί, το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, αποτελεί εξαίρεση στη Μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι Ινδουιστικές παραδόσεις, ο Βουδισμός, οι αρχαίες πρακτικές της Ιάβας, οι γηγενείς ανιμιστικές τελετές, όλες αυτές οι διαφορετικές πεποιθήσεις συνυπάρχουν σε ένα υπέροχο ανακάτεμα στην καθημερινότητα του Μπαλινέζικου λαού και είναι αυτά ακριβώς που κάνουν τον τόπο αυτό ξεχωριστό.

Ο ναός Tanah Lot είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Μπαλί. Φημίζεται για τη μοναδική τοποθεσία του και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα που μπορεί να απολαύσει κανείς στην περιοχή.

Ads

Στους καταπράσινους ορυζώνες Tegallalang του Ουμπούντ (Ubud) θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το παραδοσιακό σύστημα άρδευσης subak, που χρησιμοποιείται από τον 8ο αιώνα. Οι λάτρεις της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να απαθανατίσουν κάτι από την καθημερινότητα και την απλότητα της ζωής της υπαίθρου στο Μπαλί.

image

image

image

Η τοπική κουζίνα είναι γεμάτη εκπλήξεις, ενώ εστιατόρια και street food θα βρείτε σε όλα τα σημεία της περιοχής. Επίσης υπάρχουν καταλύματα όλων των ειδών, από φθηνά, μικρά δωμάτια μέχρι πολυτελή θέρετρα.

image

image

image