Πανύψηλοι και ογκώδεις βράχοι που δεσπόζουν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχάσια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα, που αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πλησιάσει κανείς τον ουρανό και να νιώσει ότι βρίσκεσαι πάνω από τα σύννεφα, από το να επισκεφτεί τα Μετέωρα.

Ads

Στην καρδιά της Θεσσαλίας και σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την πόλη των Τρικάλων, καταφθάνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας, που το 1989 συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Τα Μετέωρα αποτελούν το μεγαλύτερο μοναστικό κέντρο της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Τα πρώτα μοναστήρια χτίστηκαν από τούβλα και σβεστή τον 14ο αιώνα, αλλά σήμερα σώζονται μόνο τα έξι από τα 41 μοναστήρια που υπήρξαν κάποτε εκεί.

Ο παλαιότερος τρόπος πρόσβασης στις μονές των Μετεώρων ήταν η αναρρίχηση που στις μέρες εκείνες είχε την έννοια του αγώνα για την απομόνωση και την αναζήτηση του θείου. Σήμερα, υπάρχουν σκάλες για να ανέβετε στην κορυφή και γεφύρια που συνδέουν τα μοναστήρια.

Ads

Είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες, καθώς η περιοχή διαθέτει μαγευτικούς περιπάτους στα μονοπάτια που κρύβονται κάτω από τους επιβλητικούς βράχους. Το μέρος ενδείκνυται και για τους λάτρεις της φωτογραφίας, που μπορούν να απαθανατίσουν την πανέμορφη θέα και το επιβλητικό τοπίο. Το βουκολικό τοπίο με την ομίχλη θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλη εποχή.

image

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε τη μαγεία των Μετεώρων από ψηλά.