Ένα ταξίδι αισθήσεων με μοναδικά τοπία, φυσική ομορφιά, όμορφες διαδρομές, καλό φαγητό και αρώματα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στην Προβηγκία της Γαλλίας.

Ads

Την πραγματική Προβηγκία δεν θα πρέπει να την αναζητήσετε στις πόλεις. Είναι κρυμμένη σε απότομες διαδρομές με πολλές στροφές, σε υπέροχα χωριά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Cezanne  και ο Van Gogh βρήκαν εδώ έμπνευση.

Η λεβάντα είναι αδιαμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της Provence κι όχι άδικα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά τεράστια λιβάδια λεβάντας που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με τις μωβ αποχρώσεις και τις μεθυστικές μυρωδιές.

Η φυσική ομορφιά παραμένει «ανέγγιχτη» και σουρεαλιστική στην περιοχή. Η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι το καλοκαίρι, μεταξύ αρχές Ιουνίου και τέλος Ιουλίου, που ανθίζουν οι λεβάντες. Αλλά ακόμα κι αν την επισκεφτείτε τον Αύγουστο, την εποχή της συγκομιδής της λεβάντας θα σας συνεπάρουν οι μαγικές μυρωδιές που σκορπίζονται παντού.

image

Ads

image

Η καρδιά της περιοχής όπου καλλιεργούνται οι λεβάντες βρίσκεται ανατολικά της Αβινιόν. Με ένα απέραντο μωβ να σε περιτριγυρίζει είναι μια εμπειρία από εκείνες που μένουν αξέχαστες. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου γίνεται και ένα φεστιβάλ λεβάντας που διαρκεί μια εβδομάδα. Στα τοπικά γραφεία τουρισμού θα βρείτε χάρτη με ειδικές πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά μέσα από τις άγριες λεβάντες.

image

image

image

image