Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει το δικό του νησί στην εξωτική Καραϊβική με την πλούσια βλάστηση και τα καταγάλανα νερά; Τώρα ένα μεγάλο κομμάτι ενός νησιού στην περιοχή πωλείται. Μόνο που για να το αγοράσετε δε χρειάζεται να έχετε μετρητά, αλλά… bitcoins.

Ads

Το νησί Bloody Bay Beach στο Union Island του St Vincent δέχεται μόνο τα εικονικά μετρητά με αντάλλαγμα το οικόπεδο των 13 στρεμμάτων στο μαγευτικό τροπικό νησί. Ειδικότερα, θα χρειαστείτε 600 bitcoin, τα οποία ισοδυναμούν με περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μέχρι σήμερα αυτό το κομμάτι του εξωτικού νησιού είναι εντελώς παρθένο χωρίς καθόλου σπίτια, αλλά υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή μιας βίλας, τη δημιουργία μιας σειράς πολυτελών καμπινών σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης θελήσει να φιλοξενήσει επισκέπτες και ενός beach bar.

image

Ads

Τα 13 στρέμματα του νησιού που πωλούνται βρίσκονται λίγα λεπτά από το μικρό αεροδρόμιο που συνδέει το Union Island με το St Vincent και τα άλλα νησιά της Γρενάδας.

Στο γειτονικό νησί Canouan, περισσότερες από 150 εκατομμύρια λίρες έχουν δαπανηθεί από τους ιδιοκτήτες του διάσημου θέρετρου Sandy Lane στα Μπαρμπάντος για την ανάπτυξη του Pink Sands Club.

Σημειώνεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους αγοροπωλησία, καθώς την περασμένη βδομάδα μια χρυσή Rolls-Royce που κυκλοφόρησε στο Auto Trader και κόστιζε περίπου 119.000 λίρες, μπορούσε επίσης να αγοραστεί μόνο με Bitcoins.

image

Ένας εκπρόσωπος της Bloody Bay Company, ο οποίος χειρίζεται την πώληση, εξήγησε πως οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να δεχτούν μόνο Bitcoin ως πληρωμή μετά τη φαινομενική αύξηση της αξίας του φέτος. Έχοντας ξεκινήσει το έτος γύρω στα 1.000 δολάρια, το ​​Bitcoin έκτοτε αυξήθηκε στα 11.800 δολάρια.

«Κάποιος αρκετά σοφός ή γενναίος που είχε αντιληφθεί νωρίς το φαινόμενο bitcoin θα μπορούσε σύντομα να πίνει κοκτέιλ ρούμι στο νησί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Bloody Bay Company.

image

Είναι ένα από τα πιο ακριβά αντικείμενα που θα διατεθούν αποκλειστικά με Bitcoin και ενώ η τιμή του είναι αρκετά υψηλή, η εντυπωσιακή άνοδος της αξίας του Bitcoin σημαίνει πως κάποιος που ξεκίνησε το 2017 με 500.000 ευρώ αγοράζοντας το εικονικό αυτό νόμισμα, θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά αυτή την αγορά.

image

Πάντως σε κάθε περίπτωση το εξωτικό νησί αποτελεί το ιδανικό μέρος για έναν εκατομμυριούχο.