Πολύχρωμα σπίτια, φυσική ομορφιά, μεσαιωνικά κτίρια, μοντέρνα αρχιτεκτονική και μεγάλες πλατείες. Όλα αυτά μπορεί να τα συναντήσει κανείς στις πόλεις που προτείνει να επισκεφτείτε το Lonely Planet το 2018.

Μιας και η καινούρια χρονιά πλησιάζει, ήρθε η ώρα για τους ταξιδιώτες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους  και να ακολουθήσουν τις προτάσεις του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η πανέμορφη Σεβίλλη, ενώ ακολούθησε το Ντιτρόιτ και η Καμπέρα. Η πρωτιά της Σεβίλλης, οφείλεται στην καταπληκτική αρχιτεκτονική της, την τοπική κουζίνα της με τα νόστιμα τάπας, το φλαμένκο, αλλά και στην προβολή που έχε πάρει η πόλη μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

«Η Σεβίλλη μεταμορφώνεται αργά την τελευταία δεκαετία. Το καλλιτεχνικό παρελθόν και παρόν της πόλης, όπως και τα γυρίσματα του Game of Thrones την έβαλαν στον χάρτη και την έκαναν την κορυφαία πόλη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος την επόμενη χρονιά», εξήγησε στο CNN ο διευθυντής του Lonely Planet, Αλεξ Χάουαρντ.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα όπως διαμορφώθηκε από το Lonely Planet.

Σεβίλλη, Ισπανία

Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

Καμπέρα, Αυστραλία

Αμβούργο, Γερμανία

Καοσιούνγκ, Ταϊβάν

Αμβέρσα, Βέλγιο

Ματέρα, Ιταλία

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Γκουαναχουάτο, Μεξικό

Οσλο, Νορβηγία