Αν σας αρέσουν τα ταξίδια αλλά δεν έχετε πολλές οικονομικές δυνατότητες, ήρθε η πιο χρήσιμη λίστα με προορισμούς όλου του κόσμου.

Ads

Ο κατάλογος «Best in Travel» του Lonely Planet κυκλοφόρησε πρόσφατα τις προτάσεις του για τις καλύτερες πόλεις και τις καλύτερες χώρες του 2018, όπως και τους best value προορισμούς.

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της Εσθονίας το Ταλίν, με την εξαιρετική ομορφιά της και την ιδιαίτερη ιστορία της. Μπορεί κανείς να απολαύσει τα παραμυθένια της σοκάκια με τα πόδια, να μείνει σε οικονομικά και αξιοπρεπή καταλύματα, και από τις ταράτσες της να πάρει μια πολύ καλή γεύση της Βαλτικής.

Την τριάδα να συμπληρώνουν το Λανθαρότε, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, αλλά και η Αριζόνα των ΗΠΑ. Οι υπέροχες αχανείς παραλίες του Λανθαρότε εναλλάσσονται με τις «σκοτεινές» – καλυμμένες από μαύρη λάβα – πεδιάδες και τα πλούσια φοινικοδάση μπερδεύονται με πλήθος ηφαιστειακών πετρωμάτων. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Parque Nacional de Timanfaya, οι παρθένες παραλίες του Orzola αλλά και τα οινοποιεία La Geria ανταμείβουν όποιον τα επισκέπτεται. Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να απολαύσουν αυθεντικά έργα του Μονέ και του Πικάσο στο Ίδρυμα Cesar Manrique.

Ads

Στην Αριζόνα από την άλλη τα roadtrips έχουν την τιμητική τους. Μπορεί να είναι απόλυτα συνυφασμένη με το Gran Canyon, το Monument Valley και το Cathedral Rock αλλά αυτό που θα θυμάστε πάντα από αυτόν τον τόπο, είναι τα ατελείωτα, ρομαντικά οδικά μίλια, που κάθε φορά αποκαλύπτουν και κάτι νέο. Απλά μοτέλ, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για κάμπινγκ και συνεχείς πεζοπορίες είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αριζόνα. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Saguaro και θαυμάστε τα είδη των κάκτων, που μόνο εδώ επιβιώνουν.

Αναλυτικά η λίστα

Ταλίν, Εσθονία

image

Λανσαρότε, Ισπανία

image

Αριζόνα, ΗΠΑ

image

Λα Παζ, Βολιβία

image

Κρακοβία, Πολωνία

image

Essaouira, Μαρόκο

image

Ηνωμένο Βασίλειο

image

Μπάχα, Μεξικό

image

Τζακσονβιλ, ΗΠΑ

image

Χουαν, Κίνα

image