Εδώ ο χρόνος σταματά και το μέρος προσφέρεται για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Σε αυτό το μαγικό μέρος θα ξεχάσετε λεωφορεία, ταξί, τράπεζες, βενζινάδικα, ξαπλώστρες, ομπρέλες.

Ads

Βρισκόμαστε στην Ηρακλειά, το δυτικότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν γαλήνιες διακοπές. Γαλαζοπράσινα νερά και ναυάγια στο βυθό (Αλιμιά), μεγαλειώδη σπήλαια (του Αϊ-Γιάννη), και ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο συνθέτουν το λιλιπούτειο παράδεισο της Ηρακλειάς.

Η Ηρακλειά έχει 151 κατοίκους και αποτελείται από δύο οικισμούς: τη Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού.

image

Ads

image

Διαβάστε επίσης: 

Δεν έχει έντονη νυκτερινή ζωή, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ήσυχους περιπάτους ή καταδύσεις για να θαυμάσουν τον πλούσιο βυθό.

Στη τουριστική αξιοποίηση της νήσου περιλαμβάνονται και οκτώ μονοπάτια που προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει περισσότερο τη φυσική ομορφιά των τοπίων με την πανίδα και χλωρίδα της νήσου σε συνδυασμό άθλησης, εξερεύνησης και φωτογράφησης.

image

image

Ένας ανέγγιχτος κόσμος, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της γνώριμης καθημερινότητας, θα σας σαγηνεύσει με την απέριττη ομορφιά του και την απλότητα των απολαύσεων που προσφέρει: είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψετε και το επόμενο καλοκαίρι!