Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά, καλντερίμια, σκεπαστές αυλές, σκαλιστές εξώπορτες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και τ νερόμυλοι. Σε απόσταση περίπου δυόμισι ωρών από την Αθήνα, συναντάμε τα Λαγκάδια, γνωστά κι ως το «κρεμαστό χωριό».

Ads

Βρίσκονται στον νομό Αρκαδίας και είναι χτισμένα σε υψόμετρο 900μ.. Πρόκειται για μια γραφική κωμόπολη με πέτρινα, εντυπωσιακά σπίτια, χτισμένα αμφιθεατρικά σε απότομη πλαγιά.

Στην περιοχή κυριαρχούν καρυδιές και πλατάνια, που σε συνδυασμό με τα τρεχούμενα νερά και την πέτρα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Η Πάνω Γειτονιά, το ψηλότερο σημείο του οικισμού, είναι πανέμορφη και έχει υπέροχη θέα. Μην παραλείψετε να συναντήσετε το ιστορικό σπίτι των Δελληγιάννηδων με κειμήλια και σπάνια αντικείμενα της οικογένειας και ο Ιερός Ναός Ταξιαρχών, τη μητρόπολη των Λαγκαδίων στην Πλατεία Ηρώων, με το πετρόκτιστο κωδωνοστάσι και το επιβλητικό ρολόι του να δεσπόζει από το 1910.

Οι Λαγκαδιανοί μάστορες, μοναδικοί τεχνίτες της πέτρας, για γενιές άπλωσαν παντού τη φήμη τους, χτίζοντας σπίτια, εκκλησίες, γεφύρια και σχολεία σε ολόκληρη την Αρκαδία, την Πελοπόννησο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ads

Σήμερα η περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά με ξενοδοχεία, ξενώνες και ταβέρνες, αλλά το χωριό κρατά ακόμα τον αυθεντικό χαρακτήρα του. 

image

image

image

image