Ένα καλά κρυμμένο διαμάντι, ένα μέρος με τεράστιες ποσότητες νερού και φυσική ομορφιά που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες μπορεί να συναντήσει κανείς στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής.

Ads

Στην περιοχή σχηματίζονται συνολικά 275 καταρράκτες. Το συνολικό μήκος τους είναι 2,7 χιλιόμετρα. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειοψηφία τους έχει ύψος περίπου τα 64 μέτρα.Ο πιο εντυπωσιακός από αυτούς ονομάζεται «ο λαιμός του Διαβόλου» (Garganta del Diablo στα ισπανικά ή Garganta do Diabo στα πορτογαλικά) και έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πάχος 150 μέτρα.

Το πράσινο φόντο, η άγρια βλάστηση και η ορμή του νερού συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει να είναι βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Στην αμερικανοϊνδιάνικη διάλεκτο Ιγκουασού σημαίνει «Μεγάλα Νερά» και αφορά τόσο τα ποτάμια όσο και τους καταρράκτες. Σύμφωνα με τον μύθο, ένας θεός σκόπευε να νυμφευθεί με μία όμορφη ντόπια κοπέλα που ονομαζόταν Naipí, η οποία έφυγε με τον θνητό αγαπημένο της Tarobá με ένα κανό. Ο θεός χώρισε τον ποταμό, δημιουργώντας τους καταρράκτες, καταδικάζοντας τους δύο εραστές σε μία αιώνια πτώση.

Οι καταρράκτες αποτελούν μέρος των δύο φυσικών πάρκων Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουασού (Iguazú National Park- Αργεντινή) και Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού (Iguaçu National Park – Βραζιλία), που το 1984 και το 1987 αντίστοιχα συμπεριλήφθηκαν από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ads

image

image

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δύο φορές πιο ψηλοί και τρεις φορές πιο πλατιοί  από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

image

image