Καταπράσινοι λόφοι, υγρό στοιχείο, λιβάδια, απόκρημνες ακτές και άγρια φύση αποτελούν έναν συνδυασμό από πολύ καλούς λόγους για να γνωρίσει κανείς την Ιρλανδία.

Ads

Η Ιρλανδία είναι ένα καταπληκτικό μέρος με τη δική του κουλτούρα, ιστορία και χαμογελαστούς ανθρώπους. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το βορειοανατολικό μέρος του, που ονομάζεται Βόρεια Ιρλανδία, ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αντίθεση με τους πιο ψυχρούς Άγγλους, οι Ιρλανδοί θα κάνουν τα πάντα για να σου πιάσουν κουβέντα και λατρεύουν να διηγούνται ιστορίες από τον τόπο τους.

Η Ιρλανδία έχει συνδεθεί με τον Όσκαρ Ουάιλντ, τον Σάμιουελ Μπέκετ, τον Τζέιμς Τζόις, και την μπίρα Guiness, όμως στο «σμαραγδένιο νησί» υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσπεράσετε τα κλισέ. Από τις απόκρημνες ακτές του Donegal και τα καταπράσινα λιβάδια της επαρχίας μέχρι τις μεσαιωνικές πόλεις και τα πανέμορφα ψαροχώρια του Cork, η Ιρλανδία ενδείκνυται για φυσιολατρικές εκδρομές και δραστηριότητες.

Ads

image

Παρόλο που η ιρλανδική πρωτεύουσα, έχει έντονο ιστορικό, αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, η κέλτικη φύση αποκαλύπτεται σε εκείνους που είναι έτοιμοι να κοιτάξουν πέρα από τα λαμπερά φώτα των όμορφων πόλεών της.

Οι παράκτιοι βράχοι του Μοχέρ (Cliffs of Moher) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ιρλανδίας αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Οι τεράστιοι βράχοι που βρίσκονται στο County Clare και έχουν θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό ορθώνονται σε ύψος που φτάνει τα 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

image

Ένα τοπίο τόσο άγριο και επιβλητικό που σχεδόν σου κόβει την ανάσα.  Τα κύματα που δέρνουν τα βράχια συνθέτουν μια εικόνα που δεν μπορεί να προκαλέσει κάτι λιγότερο, από δέος. Οι περίφημοι βράχοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές όπως σε σκηνές του Χάρι Πότερ.

image

Αξίζει να κάνετε βόλτες στις παραδοσιακές παμπ διαφόρων πόλεων, όπου διοργανώνονται πολλά μουσικά events, καθώς οι Ιρλανδοί αγαπούν τη ζωντανή μουσική. Δοκιμάστε της μπύρες της περιοχής και την μεγάλη ποικιλία από καπνιστά ουίσκι, αλλά μην παραλείψετε να ανακαλύψετε την τοπική κουζίνα.