Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας (μικρότερο των) 4 λεπτών που καταγράφει τη μοναδική στον κόσμο και ως εκ τούτου, ιδιαίτερη ομορφιά της Βενετίας.

Ads

Το βίντεο του National Geographic είναι μια μικρή -υπαινικτική- γεύση, μια αστραπιαία ματιά στα ιστορικά και κρυφά σημεία της Γαληνοτάτης, της πόλης που παραμένει σκηνικό άλλης εποχής. 

Πλάνα από drone πάνω από τα κτίρια και τα κανάλια της λιμνοθάλασσας με τα 118 νησιά, μέσα σε παλάτσο, μουσεία, ναούς, αλλά και στιγμές.

Το εργαστήρι ενός ξυλουργού, μια υφάντρα στον αργαλειό της, το ατελιέ ενός ζωγράφου, η πολύχρωμη αγορά, ένα κορίτσι που διαβάζει, το αποτύπωμα της πάλαι ποτέ μεγαλειώδους ομορφιάς. 

Ads

Η Βενετία παραμένει μαγική και τον χειμώνα. 

Μεταξύ Τισιάνο, Τιντορέτο, Harry’s Bar -εκεί όπου περνούσε μεθυσμένα απογεύματα ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ – Florian (Ok, τουριστικές παγίδες, αλλά ωραίες παγίδες) και Grand Canal, η Βενετία ασκεί μια γοητεία που ένας αληθινός ταξιδιώτης δύσκολα θα νιώσει αλλού… 

image

Και ίσως, αυτό που κάνει τη διαφορά δεν είναι μία οργανωμένη ξενάγηση, αλλά μία πραγματική περιήγηση. Ακόμη και περιπετειώδης.