Μπορεί να έχει μπει το φθινόπωρο, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες μας προδιαθέτουν για μικρές εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς. Και τι καλύτερο από μια πανέμορφη παραλία σε απόσταση περίπου 2,30 ωρών από την Αθήνα που θα μας ταξιδέψει σε εξωτικά μέρη;

Ads

Η παραλία Θαψά βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού. Τα νερά της παραλίας είναι γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα, ενώ είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα. Πρόκειται για μία σχετικά άγνωστη παραλία του νησιού και ενδείκνυται για τους φυσιολάτρες και για όσους επιθυμούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Ωστόσο, η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε. Όμως, το μοναδικό φυσικό τοπίο υψίστης ομορφιάς, θα σας ανταμείψει. 

Για να φτάσετε, ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Ακολουθείτε τον δρόμο για Κονίστρες και συνεχίστε για το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Υπολογίστε περίπου 95km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Τα τελευταία 10km περίπου είναι άσχημος χωματόδρομος.

image

Ads

image