Όπου υπάρχει φυσική ομορφιά, τότε τα πάντα είναι διαφορετικά, υπέροχα και κυρίως μοναδικά. Η παραλία της Κολώνας στην Κύθνο, αποτελεί ένα από αυτά τα παραδείγματα. Η γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα της είναι ξεχωριστή, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει, κάνει τον άνθρωπο να δώσει στο υπέροχο αυτό σημείο το όνομα που η φύση πρόσταξε.

Ads

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αμμουδερή λωρίδα, μήκους 240 μέτρων, όμοια με κολώνα, που ενώνει το νησί της Κύθνου με την βραχονησίδα του Αγίου Λουκά. Οι δύο όμοιες παραλίες που δημιουργούνται από αυτή την «κολώνα» στο κέντρο τους, είναι ιδιαίτερης ομορφιάς, ενώ για πολλούς θεωρείται η ομορφότερη παραλία του νησιού. 

Και μπορεί να μη διαθέτει τη φυσική σκιά που ορισμένοι τόσο έντονα αποζητούν σε μια παραλία, ωστόσο είναι ιδανική για κολύμπι μιας και τα ήρεμα νερά της δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα μελτέμια που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατούν στο νησί. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί και πόλο έλξης για τους αναρίθμητους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που επισκέπτονται όποτε έχουν την ευκαιρία, αυτή την τόσο ξεχωριστή παραλία.

Διασχίζοντας λοιπόν περπατώντας την «κολώνα», ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει την βραχονησίδα και την εκκλησία του Αγίου Λουκά, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απολαύσει τη θέα της εντυπωσιακής αυτής παραλίας από ψηλά.

Τέλος, τα δροσερά νερά της με την παχιά άμμο που απλώνεται ομοιόμορφα τόσο στην «κολώνα», όσο και στον βυθό της δίδυμης αυτής παραλίας, σε συνδυασμό πάντα με την έλλειψη οργάνωσης, κάνουν την παραλία ελκυστική στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών που καταφτάνουν στο νησί. Όσο για την ανόθευτη ομορφιά της, δεν θα μπορούσε, παρά να μείνει χαραγμένη στο μυαλό αλλά και την καρδιά, όλων εκείνων που βρέθηκαν ή θα βρεθούν για λίγο στην αγκαλιά αυτής της τόσο ξεχωριστής «Κολώνας»…

Ads