Πλούσια ιστορία, πολιτισμό, αρχαιολογικά μνημεία, στενά σοκάκια, χρυσαφένιες παραλίες, καταγάλανα νερά, γραφικά νησιά. Η Ελλάδα τα έχει όλα. Και σύμφωνα με το Forbes υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να την επισκεφτεί κανείς.

Ads

Ειδικότερα, το περιοδικό δημοσιοποίησε μια λίστα  με τους 10 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2018 και οι επιλογές εκπλήσσουν, αφού περιέχουν μόνο πέντε νησιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς συνδυάζει ομορφιά, ποιότητα και οικονομικές επιλογές.

Από την πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να λείπει η Αθήνα, «η πόλη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου Antony Grant, ο οποίος προτείνει ως μέρη επίσκεψης την Ακρόπολη, την αρχαία αγορά, το Μουσείο της Ακρόπολης και βόλτα στα πιο γραφικό σοκάκια της πρωτεύουσας: Μοναστηράκι και Πλάκα, αλλά και το Κολωνάκι.

Ads

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η λίμνη Βουλιαγμένης, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Αθήνα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές και την ιστορία της πόλης.

Στη λίστα περιλαμβάνεται η Μήλος που αποπνέει μια ξεχωριστή κυκλαδίτικη αύρα και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Έλληνες προτιμούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος εκεί. Να σημειωθεί ότι έχει ηφαιστειακή προέλευση και για αυτό η μοναδική γεωλογία της έχει προικίσει το νησί με μια πληθώρα πανέμορφων παραλιών, όπως το Σαρακίνικο με τα σουρεαλιστικά λευκά τοπία.

Την τιμητική της έχει και η Κρήτη με τις εντυπωσιακές παραλίες, τα πανέμορφα φαράγγια, τα γραφικά χωριά και ιδιαίτερους οικισμούς.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς τις Ελλάδας.

1. Αθήνα

image

2. Λίμνη Βουλιαγμένης

image

3. Θεσσαλονίκη

image

4. Μήλος

image

5. Πάρος

image

6. Βόρεια Κρήτη

image

7. Νότια Κρήτη

image

8. Κάρπαθος

image

9. Κέρκυρα

image

10. Αττική

image