Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες παραλίες, πλούσια ιστορία, πολιτισμό και νόστιμες γεύσεις. Η Μεσόγειος είναι γεμάτη κρυμμένα διαμάντια.

Ads

Οι συντάκτες των Financial Times συνέταξαν μια λίστα με τα ομορφότερα μέρη της Μεσογείου. Και στη λίστα φιγουράρει στην πρώτη θέση η Σέριφος, ενώ πιο κάτω ακολουθούν η Μάνη και η Αμοργός.

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα πιο δημοφιλή μέρη των Κυκλάδων, αλλά η Σέριφος παραμένει λαμπερή στη σκιά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Ελάχιστα έχουν συμβεί εδώ από τότε που ο Περσέας επέστρεψε με το κεφάλι της Μέδουσας. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο και τα δρομολόγια των φέρι μποτ μπορεί να είναι αραιά, αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο. Καθώς το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι, δεν μπορείτε παρά να μαγευτείτε από τα απότομα, άγονα βουνά που πέφτουν κατευθείαν στην ακτή. Χτισμένη σε μια από αυτές τις κορυφές είναι η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Μεσογείου» αναφέρουν οι Financial Times.

Όσο για τη Μάνη που φιγουράρει στην 6η θέση αναφέρουν ότι «η ταραχώδης ιστορία της οδήγησε στη δημιουργία οχυρωμένων πέτρινων σπιτιών, μερικά από τα οποία είναι τώρα τουριστικά καταφύγια».

Ads

Και η Αμοργός με τη σειρά της εντυπωσιάζει, κατακτώντας την 8η θέση. Το νησί παραμένει «αλώβητο» από τον μαζικό τουρισμό, αφού δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ο Luc Besson γύρισε εδώ το «Απέραντο Γαλάζιο» τη δεκαετία του 1980.

1. Σέριφος, Ελλάδα

image

2. Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία

image

3. Λαστόβο, Κροατία

image

4. Φαβινιάνα, Ιταλία

image

5. Καβάλο, Γαλλία

image

6. Μάνη, Ελλάδα

image

7. Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία

image

8. Αμοργός, Ελλάδα

image

9. Χερσόνησος Ντάτκα, Τουρκία

image

10. Παντελερία, Ιταλία

image