Εάν η περίοδος των διακοπών του Πάσχα αποτελεί «δείκτη» για το πώς θα κινηθεί η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το καλοκαίρι, τότε η «πρόβα τζενεράλε» τις ημέρες που πέρασαν, μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ads

Παράγοντες του τουρισμού και της αγοράς, από τη νησιωτική Ελλάδα μιλούν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και χαρακτηρίζουν τα στοιχεία της κίνησης του Πάσχα ιδιαιτέρως ικανοποιητικά και σίγουρα ενθαρρυντικά για τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική κίνηση.

Στις περισσότερες περιοχές (παρά το γεγονός ότι Ορθόδοξο και καθολικό Πάσχα συνέπεσαν ημερολογιακά), η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίζεται ως εποχή εσωτερικών μετακινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, νησιά όπως η Κέρκυρα, αλλά και η Πάτμος παρουσίασαν αυξημένη επισκεψιμότητα (λόγω και των παραδοσιακών εθίμων που αναβιώνουν), χωρίς ωστόσο και άλλες περιοχές όπως τα Επτάνησα, η Κρήτη και οι Σποράδες να υπολείπονται αριθμού επισκεπτών.

Ads

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του τουρισμού συντείνουν ότι το προσεχές καλοκαίρι, αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε δηλώνουν και τα στοιχεία κρατήσεων που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους.

Οι ανταποκριτές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Ηλίας Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Συνετός, Μιχαήλ Λαμπαθάκης, Λουκάς Μαστής, Αντώνης Νομικός, Γιώργος Μυσιρλάκης και Άννυ Ταπάσκου, υπό τον συντονισμό του Κυριάκου Κορτέση, μίλησαν με παράγοντες της τουριστικής αγοράς για την κίνηση που σημειώθηκε την περίοδο του Πάσχα στα νησιά της Ελλάδας και για τις εκτιμήσεις τους ενόψει την καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.