Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσετε τις αποδράσεις σας.

Τι καλύτερο από το να ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα και τον θόρυβο της πόλης; Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάρετε άδεια υπάρχουν προορισμοί που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Ήλιος, παραλία, κρυστάλλινα νερά, καταπράσινα πευκοδάση, διαδρομές με το ποδήλατο, μαγικά ηλιοβασιλέματα, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν. Το Αγκίστρι τα έχει όλα.

Βρίσκεται μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα. Το Αγκίστρι είναι ένα νησάκι του Αργοσαρωνικού με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που επιθυμούν να χαλαρώσουν  και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ ενδείκνυνται οι παραλίες της Χαλιάδους και της Δραγωνέρας.

Η Δραγωνέρα είναι μια βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.

Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών και είναι πιο απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

Είναι εύκολο να εξερευνήσετε το νησί με ποδήλατο, με μηχανάκι ή με τα πόδια. Το νησί έχει 4 χωριά – το Μεγαλοχώρι (Μύλος), τη Σκάλα, τη Λιμεναριά και τον μικρό συνοικισμό Μετόχι. Ο Μύλος είναι το κυριότερο χωριό. Η Σκάλα είναι περισσότερο τουριστικό μέρος έχοντας και την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Η Λιμεναριά είναι ένα ακόμα μικρό παραδοσιακό χωριό.

Τα κύρια προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι του πεύκου (που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ρετσίνας), το ελαιόλαδο, τα σύκα, η ρίγανη και τα φρούτα. Επίσης υπάρχουν και μερικοί αμπελώνες και φυσικά, όπως σε όλα τα νησιά, η παραδοσιακή αλιεία.