Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσετε τις αποδράσεις σας.

Ads

Τι καλύτερο από το να ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα και τον θόρυβο της πόλης; Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάρετε άδεια υπάρχουν προορισμοί που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Ήλιος, παραλία, κρυστάλλινα νερά, καταπράσινα πευκοδάση, διαδρομές με το ποδήλατο, μαγικά ηλιοβασιλέματα, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν. Το Αγκίστρι τα έχει όλα.

Βρίσκεται μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα. Το Αγκίστρι είναι ένα νησάκι του Αργοσαρωνικού με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά.

Ads

image

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που επιθυμούν να χαλαρώσουν  και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ ενδείκνυνται οι παραλίες της Χαλιάδους και της Δραγωνέρας.

Η Δραγωνέρα είναι μια βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα.

image

image

Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών και είναι πιο απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

Είναι εύκολο να εξερευνήσετε το νησί με ποδήλατο, με μηχανάκι ή με τα πόδια. Το νησί έχει 4 χωριά – το Μεγαλοχώρι (Μύλος), τη Σκάλα, τη Λιμεναριά και τον μικρό συνοικισμό Μετόχι. Ο Μύλος είναι το κυριότερο χωριό. Η Σκάλα είναι περισσότερο τουριστικό μέρος έχοντας και την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Η Λιμεναριά είναι ένα ακόμα μικρό παραδοσιακό χωριό.

image

image

Τα κύρια προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι του πεύκου (που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ρετσίνας), το ελαιόλαδο, τα σύκα, η ρίγανη και τα φρούτα. Επίσης υπάρχουν και μερικοί αμπελώνες και φυσικά, όπως σε όλα τα νησιά, η παραδοσιακή αλιεία.