Η Γηραιά Ήπειρος είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο. Τέχνη, πολιτισμός, φύση, μεσαιωνικές πόλεις, βουνά για το χειμώνα και καταγάλανα νερά για το καλοκαίρι.

Ads

Η Ευρώπη τα έχει πραγματικά όλα. Κάθε γωνιά της κρύβει κι ένα μυστικό . Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις ομορφότερες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε και να εντυπωσιαστείτε από τις ομορφιές της.

Κάντε βόλτα στη Μπριζ, την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης

Πύργοι, πλατείες, καλντερίμια, λίμνες και κανάλια, θα σας θυμίσουν σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Ads

image

Δείτε θέατρο στο Λονδίνο

Τα μιούζικαλ και οι θεατρικές παραγωγές των σκηνών του West End είναι ό,τι πιο κοντινό στο νεοϋορκέζικο Broadway και ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ευρώπη πάνω στο σανίδι.

Γιορτάστε το Σαν Χουάν στη Βαρκελώνη

Η γιορτή αυτή σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού και λαμβάνει χώρα και σε κάποιες άλλες παραλιακές πόλεις της Ισπανίας, στις 21 Ιουνίου. Μέγαλες φωτιές στις παραλίες, κιθάρες, χορός, συναυλίες και θαλασσινό αεράκι. Οι πιο τολμηροί κάνουν και βραδινό μπάνιο.

image

Δοκιμάστε να κάνετε σκι στις Άλπεις

Οι ψηλότερες κορυφές της Ευρώπης είναι ένα –ακριβό αλλά- φαντασμαγορικό όνειρο για τους φίλους των χειμερινών σπορ και για όσους αγαπούν την ορεινή πολυτέλεια.

Ακούστε όπερα στη Βιέννη

Πρόκειται για μία πολυ ιδιαίτερη εμπειρία. Αφού έχεις απολαύσει έναν βιενουά με παραδοσιακά αυστριακά γλυκά σε κάποιο αυτοκρατορικό café της πιο αρχοντικής πόλης της κεντρικής Ευρώπης.

Δείτε τη Βαλένθια να καίγεται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Las Fallas

Γίνεται κάθε Μάρτιο και πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλη. Τεράστιες φωτιές σε διάφορα σημεία της πόλης, πάρτι, μουσικές και το πιο εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων.

image

Ζήστε το παραμύθι στα κάστρα της Σκωτίας

Πύργοι, πράσινο και τρομακτικές τάφροι που κόβουν την ανάσα. Σε όποιο μέρος της Σκωτίας κι αν βρεθείτε θα απολαύσετε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό. Το πιο εντυπωσιακό είναι το Eilean Donan του 13ου αιώνα, που βρίσκεται στη μέση της λίμνης.

Χορέψτε φλαμέγκο στη Σεβίλλη

Ή απλώς να δεις τα χορευτικά σόου αυτής της τόσο ιδιαίτερης και αυθεντικής γωνιάς της ισπανικής γης.

image

Ανακαλύψτε τα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα κρύβει μικρά διαμάντια με καταγάλανα νερά και κάτασπρα σπίτια που περιμένει να τα ανακαλύψετε. Τοπικές λιχουδιές, πανηγύρια και φυσική ομορφιά θα σας εντυπωσιάσουν.

image

Απολαύστε τις Λευκές Νύχτες της Ρωσίας

Στην αρχή κάθε καλοκαιριού, οι νύχτες γίνονται ημέρες και ο ήλιος του μεσονυχτίου είναι ένα μοναδικό φαινόμενο – που συνδυάζεται τέλεια με βόλτες στο ποτάμι της Αγίας Πετρούπολης και εξερευνήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ.

Δείτε το Βόρειο Σέλας στη Λαπωνία

Αδιαμφησβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα. Μπορεί να το απολαύσει κανείς από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη στη βόρεια Φιλανδία, Σουηδία, Νορνηγία και Ισλανδία.

image

Χαθείτε στο μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης

Η αγορά του Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη είναι η πεμπτουσία της πολίτικης ατμόσφαιρας: Αρώματα, γεύσεις, χρώματα, μουσικές, κουλτούρες, ανατολίτικη ατμόσφαιρα, αγορές, παζαρέματα και βόλτες μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο μέρες ολόκληρες.

Πιείτε μπύρες  στο Oktoberfest στο Μόναχο

Γερμανική μπύρα, φοβερές κεντροευρωπαϊκές λιχουδιές, ξενύχτια με μουσικές και υπέροχα φθινοπωρινά σκηνικά στην καρδιά της Ευρώπης.

Ατενίστε τα λιβάδια ανθισμένης τουλίπας στο Άμστερνταμ

image

Κάθε άνοιξη, οι Κάτω Χώρες πλημμυρίζουν χρώματα και οι τουλίπες της Ολλανδίας ανθίζουν και γίνονται από μόνες τους αξιοθέατο.