Σμαραγδένια νερά, καταπράσινα βουνά, πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερη κουζίνα και πανέμορφα Εθνικά Πάρκα, μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτόν τον ανεξερεύνητο παράδεισο, το Βιετνάμ.

Ads

Το Βιετνάμ είναι ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς κι όχι άδικα. Αν και είναι περισσότερο γνωστό από τον ομώνυμο πόλεμο, τη μεγαλύτερη ίσως ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (1947-1989), το Βιετνάμ στιγματίστηκε για πολλά χρόνια.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Το Βιετνάμ θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου και έχει ευγενικότατους και φιλόξενους κατοίκους που ζουν με τους δικούς τους παραδοσιακούς ρυθμούς.

image

Ads

image

Είναι μία χώρα γεμάτη αντιθέσεις, όπου το γρήγορο συναντά το αργό, το παραδοσιακό το μοντέρνο και το εξωτικό. Επίσης είναι ένα κράμα από πολλές κουλτούρες, καθώς έχει διάφορες επιρροές.

Στο νότο, ο ινδικός και ινδουιστικός πολιτισμός άσκησε επιρροή στους ναούς Cham και την πικάντικη κουζίνα της περιοχής, που χαρακτηρίζεται από πολλές πιπεριές τσίλι και καρύδα, ενώ στα βόρεια οι κινεζικές επιρροές είναι πολύ εμφανείς.

image

image

Μην παραλείψετε να δείτε το Halong Bay με τα καρτποσταλικά νησάκια και το Hoi An με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, προστατευόμενα μνημεία της UNESCO, και το Δέλτα του ποταμού Mekong, με τις αρχετυπικές βιετναμέζικες εικόνες των ορυζώνων.

image

image

Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ έχει 30 Εθνικά Πάρκα και φυσικά καταφύγια με εκπληκτικά είδη πανίδας και χλωρίδας. Ιδιαίτερη ομορφιά παρουσιάζει το Εθνικό Πάρκο Phong Nha – Ke Bang με την πλούσια γεωλογία και τοπογραφία του, τα μυστηριώδη τοπία και τη βιοποικιλότητά του, καθώς και τις μοναδικές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες του.

image

image

Το παρακάτω βίντεο του φωτογράφου Oliver Astrologo, μας ταξιδεύει σε αυτόν τον ανεξερεύνητο παράδεισο και μας δείχνει τις ομορφιές της χώρας.