Η Βιέννη κέρδισε για 8η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην ετήσια λίστα της εταιρείας συμβούλων Mercer για τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ταλαιπωρημένη Βαγδάτη συνεχίζει από την άλλη, να θεωρείται η χειρότερη πόλη να ζήσει κανείς.

Ads

Η έρευνα αφορά 231 πόλεις και βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα διαβίωσης για διεθνή στελέχη. Μεταξύ των κριτηρίων είναι η πολιτική σταθερότητα, η περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η  αναψυχή και τα μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2016.

Λονδίνο, Τόκιο, Παρίσι και Νέα Υόρκη δεν βρίσκονται καν στο top 30. Αντίθετα, είναι πίσω από τις μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις.

Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ads

Στην Αφρική η καλύτερη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.

Η Ζυρίχη, το Όκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν τη Βιέννη στον κατάλογο των πέντε πιο ευχάριστων πόλεων για να ζήσει κανείς.

Η Βαγδάτη παραμένει στη τελευταία θέση στον κατάλογο. Επίσης, τα έξι χρόνια του αιματηρού πολέμου στη Συρία έφεραν τη Δαμασκό στην 7η από το τέλος θέση.