Σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στη μοντέρνα γειτονιά Recoleta του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν από τους ομορφότερους ναούς των βιβλίων. Ο φωτισμός είναι απαλός, με έντονα στοιχεία αρχιτεκτονικής και τέχνης του 20ου αιώνα. Ο χώρος είναι τόσο ζεστός και φιλόξενος και διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη και ένα πανέμορφο καφέ, όπου μπορείτε να απολαύσετε κάθε είδους ροφήματα.

Ads

Ο λόγος για το βιβλιοπωλείο Ateneo Grand Splendid, το οποίο συχνά χαρακτηρίζεται στα ταξιδιωτικά site ως το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο του κόσμου. Το μεγάλο κατάστημα στεγάζεται σε ένα όμορφα διατηρημένο αρχαίο θέατρο. Μόνο που αντί για χορευτές τανγκό και τραγουδιστές, πρωταγωνιστούν τα βιβλία.

Το κτίριο άνοιξε ως θέατρο το 1919, όταν το Μπουένος Άιρες γινόταν ένα σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Η «εισροή» πολλών μεταναστών, ιδιαίτερα από την Ευρώπη, βοήθησε να  μετατραπεί η πόλη σε πολιτιστική και καλλιτεχνική σκηνή, ενώ συνέβαλε στη γέννηση του τανγκό. Το θέατρο γοητεύει με τς πανέμορφες τοιχογραφίες στην οροφή και τη αίσθηση του, όπως επίσης και με το φιλικό προσωπικό, τον υπέροχος καφές και τους χαλαρούς ρυθμούς.

image

image

Ads

image

image

image