Μπορεί από πολλούς να θεωρείται μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου και να είναι γνωστή ως η πόλη του φωτός, αλλά δυστυχώς είναι και η βρώμικη πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Guardian.

Ads

Το Παρίσι έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο «σκουπιδοντενεκέ», καθώς οι δρόμοι του είναι γεμάτοι με εγκαταλελειμμένα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα, ακαθαρισίες σκύλων και αποτσίγαρα.

«Το Παρίσι γίνεται όλο και πιο βρώμικα, καθώς υπάρχουν παντού σκουπίδια. Η πόλη χρειάζεται δραστική πολιτική παρέμβαση για να καθαριστούν οι δρόμοι και να ζούμε ασφαλέστερα. Επικρατεί μια αστική αναρχία. Αν έρχεσαι από άλλη χώρα και έχεις άλλη κουλτούρα, καταλαβαίνεις ότι η πόλη είναι χάλια», δήλωσε ο Matthew Fraser, καθηγητής επικοινωνιών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο οποίος ζει στην πόλη εδώ και 30 χρόνια.

Ο δήμος υπολογίζεται ότι δαπανά 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να «απαλλαγεί» από τους εκτιμώμενους 16 τόνους βρωμιάς που παράγονται κάθε μέρα από 200.000 κατοικίδια της πόλης, 350 τόνους τσιγάρων και 30.000 κάδους.

Ads

Το πρόβλημα όμως συνεχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και αυτός είναι και ο λόγος που εθελοντικές οργανώσεις που δουλεύουν για τον καθαρισμό της πόλης ζητούν από το δήμο πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.