Σε απόσταση αναπνοής από την Πύλο και περίπου τριών ωρών από την Αθήνα, βρίσκεται η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα. Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το Βουφράς, που σημαίνει “εκεί που ζουν τα βόδια” και μάλλον οφείλεται στη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Ads

Ψιλή χρυσαφένια άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και χαμηλή βλάστηση χαρακτηρίζουν τον όμορφο φυσικό κόλπο, που βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Αριστερά της παραλίας βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, που έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων καθώς εκεί βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας Πύλου. Εκεί δόθηκαν ιστορικές μάχες στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Στην άλλη άκρη της παραλίας πάνω στο λόφο, βρίσκεται θολωτός τάφος που αποδίδεται, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, στο Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία ανήκει στην προστατευμένη ζώνη του Natura 2000 και συνεπώς δεν έχει καμία υποδομή για οργάνωση και το ελεύθερο κάμπινγκ έχει απαγορευτεί. Η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια, αρκεί να βυθίσετε τη χούφτα σας στην άμμο.