Η Αράχοβα, ο πιο διάσημος χειμωνιάτικος προορισμός της χώρας στις πλαγιές του Παρνασσού, συνδυάζει διαχρονικά τα σλάλομ στο χιονοδρομικό κέντρο με το έντονο après ski lifestyle. Τι θα λέγατε όμως για εμπειρία Αράχοβας πέρα από τα κλασικά;

Ads

Καταρχήν, για τους φυσιολάτρες υπάρχουν πολλές επιλογές για trekking. Συγκεκριμένα, είτε επιλέξετε το Κωρύκειο Άντρο σε υψόμετρο 1.360 μέτρων, είτε προτιμήσετε περίπατο με χιονορακέτες στα όρια της δασικής έκτασης και της αλπικής ζώνης η Trekking Hellas θα σας κατατοπίσει.

Αν από την άλλη, η ιππασία είναι κάτι που σας αρέσει, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το «Άτι» στο Λιβάδι όπου οι εκπαιδευτές αναλαμβάνουν να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στα μυστικά του αθλήματος. Για όσους αγαπούν την ορειβασία, υπάρχει το αναρριχητικό πεδίο Πόρτες όπως και ο Σύλλογος Χιονοδρομίας-Ορειβασίας ενώ αν έχετε στο μυαλό σας κάτι πιο extreme, μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη και παραπέντε με την Paragliding Fun.

Ώρα για ψαγμένο shopping; Το «L’Escalier» είναι το πρώτο concept store της Αράχοβας, όπου θα βρείτε ιδιαίτερα αρώματα, αξεσουάρ και κοσμήματα, ενώ deli shopping θα κάνετε στο «Ορέων Γεύσεις» όπου θα βρείτε μέλι, χυλοπίτες, χειροποίητα γλυκά και τυριά.

Ads

Αν έχετε όρεξη για μία μικρή εκδρομή, η Αγόριανη είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς απέχει λίγα χιλιόμετρα και διαθέτει ένα δυνατό meeting για κάθε ώρα της ημέρας. Πρόκειται για το « Le Grand Chalet», στεγασμένο σε ένα πραγματικό σαλέ με εκπληκτική θέα, το οποίο συνδυάζει το προσεγμένο φαγητό με τα κοκτέιλ και τη διασκέδαση.

Ως προς τη διαμονή, το «Santa Marina Arachova Resort & Spa» βρίσκεται λίγο έξω από την Αράχοβα, διαθέτει όμορφες σουίτες και μεζονέτες ενώ δίνει ξεκάθαρη έμφαση στην πολυτελή ξεκούραση και ευεξία. Το «Elatos Resort & Health Club» βρίσκεται στα όρια του εθνικού δρυμού ορίζοντας το αλπικό concept σε συνδυασμό με το wellness και την χαλάρωση.

Πηγή: Visitgreece