Χρυσαφένιες παραλίες, λευκά πετρώματα, γαλαζοπράσινα νερά και απόλυτη ησυχία. Το Κουφονήσι της Κρήτης είναι ένα ένας επίγειος παράδεισος.

Ads

Βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος νότια του νομού Λασιθίου και για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να πάρει το καραβάκι από τον Μακρύ Γιαλό.

Το νησί δεν κατοικείται σήμερα, αλλά είναι γεμάτο από ερείπια ανθρώπινης δραστηριότητας, που αρχίζει από τους Πρωτομινωικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Είναι γνωστό και ως «Δήλος της Κρήτης», λόγω των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί εκεί. Το νησάκι είναι γεμάτο αμμόλοφους που καταλήγουν σε ακρογιαλιές με κρυσταλλένια γαλαζοπράσινα νερά.

Ads

image

image

Ειδικότερα, το νησί αριθμεί 36 μαγικές παραλίες με ψιλή άσπρη άμμο που περιμένουν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Μερικές απ’ αυτές, όπως ο Ασπρουλος, η Χιλιαδερφιά, ο Φάρος και η Ανεμερτιά δίπλα στο Ρωμαϊκό θέατρο, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις διάσημες παραλίες της Ευρώπης.

image

image

Όποιος βουτήξει με μάσκα στην παραλία Καμαρέλλες, δίπλα στο αρχαίο θέατρο και τα ρωμαϊκά κτίρια, θα έχει την ευκαιρία να δει μέρη από κίονες μέσα στη θάλασσα.

image

image

Η μεγίστη απόσταση στο Κουφονήσι δεν ξεπερνά τη μία ώρα περπάτημα, ενώ καλό θα είναι να φοράτε απλά αθλητικά παπούτσια, καπέλο και να έχετε εφοδιασθεί με αντηλιακό.

image

image