Ένας 19χρονος από το Νιου Τζέρσι κατάφερε να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ατλαντικό ωκεανό, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε η από το 2010 η 22χρονη τότε Κέιτι Σποτς.

Ads

Ο Όλιβερ Κρέιν ξεκίνησε το ταξίδι του από τα Κανάρια Νησιά στις 14 Δεκεμβρίου και το ολοκλήρωσε μετά από 44 μέρες, αφού είχε διανύσει  3.000 μίλια, φτάνοντας στην Αντίγκουα της Καραϊβικής. Εκεί φυσικά τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς που του επεφύλαξαν μια ενθουσιώδη υποδοχή.

«Ήταν εκπληκτικά. Είσαι εκεί έξω, πραγματικά μόνος σου με το νερό. Νιώθεις πολύ μόνος. Όταν έφτασα στο λιμάνι και είδα την οικογένεια μου… δεν έχω ξανανιώσει τόση χαρά, τόση αγάπη σε όλη μου τη ζωή. Ήταν μια μοναδική εμπειρία», ανέφερε ο Κρέιν στις πρώτες δηλώσεις του.

Ο 19χρονος υποστήριξε πως τρεφόταν κυρίως με  πατατάκια και γλυκά, αφού δεν μπορούσε να φάει το παγωμένο φαγητό που είχε μαζί του. Το ειδικά κατασκευασμένο σκάφος του, διαθέτει ειδική συσκευή φιλτραρίσματος νερού που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, ενώ έχει σχεδιαστεί να επανέρχεται στη θέση του αν ανατραπεί, πράγμα που συνέβη αρκετές φορές στο ταξίδι.

Σημειώνεται, ότι είχε μαζί του δύο δορυφορικά τηλέφωνα για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του στην ακτή, που τον βοηθούσαν στην πλοήγηση και του έδιναν πληροφορίες για τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ads

image

Στόχος του ταξιδιού του ήταν να μαζέψει χρήματα για τους άστεγους και για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την προστασία των ωκεανών, ενώ θέλει να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε ότι δεν έχει στόχο να ασχοληθεί ξανά με το νερό και ίσως σύντομα να πάρει τα βουνά. «Όχι άλλο νερό. Ίσως το ρίξω στην ορειβασία», τόνισε χαρακτηριστικά.