Η Γηραιά ήπειρος είναι γεμάτη από μέρη μοναδικής ομορφιάς που κόβουν την ανάσα. Πολύ συχνά μαθαίνουμε για αυτά από φωτογραφίες και ρεπορτάζ, ενώ κάποιοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφτούν και από κοντά.

Ads

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε την Ευρώπη, από το να επισκεφτείτε τα ανεξερεύνητα διαμάντια της, που βρίσκονται σε μέρη που δεν είχατε φανταστεί. Ξεχάστε για λίγο τις μεγάλες τουριστικές πόλεις, όπως το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη και ανακαλύψτε τις πραγματικές ομορφιές της Γηραιάς ηπείρου.

Η παρούσα λίστα του Culturetrip παρουσιάζει 10 πραγματικά υπέροχα μέρη που είναι σχετικά άγνωστα. 

Hvar, Κροατία

image

Ads

Το Hvar συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορική κληρονομιά. Η πόλη έγινε ιδιαίτερα ισχυρή κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό λιμάνι των Ενετών. Τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι την επισκέπτονται για τη μαγευτική της ατμόσφαιρα και είναι αγαπημένος προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες στις Δαλματικές ακτές.

Burano, Ιταλία

image

Αν νιώσετε ποτέ την ανάγκη να απομακρυνθείτε για λίγο από την Βενετία, το Burano είναι η ιδανική επιλογή. όσοι επισκεφτούν την μικρή πόλη θα φύγουν με μια βαθιά αίσθηση ικανοποίησης. Τα χρωματιστά σπίτια , τα μικρά κανάλια και τα στενά γραφικά σοκάκια, θα ανταμείψουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Kravice, Βοσνία και Ερζεγοβίνη

image

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες 25 μέτρων αποτελούν έναν must προορισμό, όταν επισκεφτείτε την Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Επίσης, αν η επίσκεψη γίνει την καλοκαιρινή περίοδο θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στις φυσικές πισίνες που δημιουργούνται γύρω από τον καταρράκτη με τα παγωμένα νερά.

Dinant, Βέλγιο

image

Ευτυχώς για σας, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για το Dinant. Πρόκειται για τη γενέτειρα του Adolphe Sax, του εφευρέτη του σαξοφώνου. Η πανέμορφη μικρή πόλη έχει μεγάλη μουσική ιστορία και ενδείκνυται για όσους επιζητούν ήσυχες διακοπές και τους λάτρεις της πεζοπορίας, καθώς διαθέτει πολλά μονοπάτια.

Kylemore Abbey, Ιρλανδία

image

Το Kylemore Abbey είναι ένα μοναστήρι της δεκαετίας του ’20 που βρίσκεται στην Connemara. Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Επισκεφθείτε την Kylemore για να ζήσετε μυστικιστικές πεζοπορίες στις ακτές της θάλασσας και της λίμνης και να απολαύσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον μεγαλύτερο κήπο της Ιρλανδίας.

Civita di Bagnoregio, Ιταλία

image

Η Civita di Bagnoregio είναι μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη, η οποία παρέμεινε σχεδόν ανέγγιχτη από την περίοδο της Ιταλικής Αναγέννησης. Κατοικείται σχεδόν από δέκα άτομα και έχει αποκτήσει το ψευδώνυμο «Dying City». Παρόλο αυτά χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Bohinj, Σλοβενία

image

Μοναδική, όμορφη και γοητευτική με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, η Bohinj είναι μια θαυμάσια μυστηριώδης και εκκεντρική περιοχή της Σλοβενίας. Βρίσκεται στην καρδιά των πανέμορφων Ιουλιανών Άλπεων. Το φυσικό τοπίο γιαμορφώνεται από κοιλάδες, οροπέδια και λίμνες και θα σας εντυπωσιάσει.

Faial, Πορτογαλία

image

Γνωστό και ως «το μπλε νησί», το νησί Faial ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών και βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι διάσημο για τα επικά τοπία και τα χαριτωμένα μπλε διακοσμημένα σπίτια.

Piran, Σλοβενία

image

Το Piran είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αποθανατίσετε τοπία εξαιρετικής ομορφιάς. Είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που κατάφερε να διατηρήσει εντελώς τη μαγευτική γοητεία της. Έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό και πολύ φιλικούς ντόπιους.

Alberobello, Ιταλία

image

Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το Alberobello είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις χαρακτηριστικές κωνικές οροφών των σπιτιών, που ονομάζονται τρούλοι. Είναι κατασκευασμένα από ασβεστόλιθο που προέρχεται από το οροπέδιο της περιοχής Murge στην Apulia.