Μερικές ενδιαφέρουσες ιστορίες Ελλήνων μεταναστών μέσα από εξαιρετικές φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες σε πολλές βιβλιοθήκες και μουσεία των ΗΠΑ.

 
Πολλές από αυτές τις συλλογές δείχνουν τους Έλληνες στις επιχειρήσεις που έστησαν στις αρχές του 1900 στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας, ενώ άλλες απαθανατίζουν τις άθλιες συνθήκες που αντιμετώπιζαν νεαροί άντρες που δούλευαν ως λούστροι.
 
Μερικά σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα
 

Ελληνικό καφενείο στο Μανχάταν το 1940/Andreas Feininger
 

Σιδηρουργοί σε ελληνικό εστιατόριο το 1941/Jack Delano

Πιτσιρικάδες μπροστά από καφέ το 1938/Arthur Rothstein

Οι Έλληνες γιορτάζουν στο Ντιτρόιτ. Χοροί στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια του ελληνικού φεστιβάλ ελευθερίας το 1966

Ιδιοκτήτης ελληνικού καφενείου το 1938/Arthur Rothstein

Το 1940, ο Νίκος επέλεξε να σβήσει μια λέξη από την πινακίδα του εστιατορίου του στο Κεντάκι. Είναι η λέξη ανάμεσα στο «αληθινό» και το «σπαγκέτι». Ο φασίστας Μουσολίνι μόλις έχει εισβάλει στην Ελλάδα. Η λέξη που λείπει είναι φυσικά το «ιταλικό». 

Το 1915 ο Γιώργος Χακώνας διαφήμιζε «φανταστικά φρούτα και λαχανικά» στο μανάβικό του στην Ουάσινγκτον που πουλούσε ακόμη κοτόπουλα και κουνέλια. Στο βάθος διακρίνεται το μνημείο της Ουάσινγκτον. Το μαγαζί ήταν στην περιοχή που πλέον βρίσκονται οι περισσότεροι ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας/Harris & Ewing via Shorpy 

Ελληνικό εστιατόριο στο Πίτσμπουργκ το 1930. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σερβίρει Αφροαμερικανούς πελάτες τρεις δεκαετίες πριν το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων ξεσπάσει στη χώρα. 

Μια ομάδα Ελλήνων μεταναστών από την Κρήτη στη Γιούτα. Με όπλα και λικέρ στα χέρια/Utah State Historical Society

Έλληνες λούστροι στην Ινδιανάπολη. Αυτή η φωτογραφία είναι από τον Αύγουστο του 1908/ US Library of Congress