Στις 3 Οκτωβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με αφορμή τις προφυλακίσεις Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού σε δήλωση του στο CNN είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή “εγκληματική οργάνωση”.Ένα μόλις μήνα μετά, με αφορμή τη δολοφονία δύο απλών μελών της ναζιστικής οργάνωσης από επαγγελματίες εκτελεστές κάνει λόγο για ” ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, χωρίς να διευκρινίζει μεταξύ ποιων. Της Μαρίνας Βήχου

Ads

Μια ακριβώς μέρα μετά, η Αντιτρομοκρατική διαρρέει σε δημοσιογράφους σενάρια σχετικά με το ιδεολογικό προφίλ των εκτελεστών, παραπέμποντας σε τρομοκρατικές οργανώσεις που ιδεολογικά καταγράφονται στον χώρο της Αριστεράς.

Έχει προηγηθεί η δήλωση Παναγιώταρου ότι οι δολοφόνοι είναι “αριστεροί τρομοκράτες”.

Το πρώτο και βασικό ερώτημα που τίθεται προς τον Νίκο Δένδια είναι αν αντιλαμβάνεται την έννοια του όρου “εγκληματική οργάνωση”,  με την οποία χαρακτήρισε πριν ένα μήνα τη Χρυσή Αυγή. Διότι αν την αντιλαμβάνεται, θα πρέπει να αντιλαμβάνεται και τον τρόπο λειτουργίας και δράσης τέτοιων οργανώσεων, που προσιδιάζει  με τις οργανώσεις της μαφίας και συνεπώς περιλαμβάνει και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους αλλά και την προβοκάτσια, αν αυτό ωφελεί την οργάνωση.

Ads

Αν το αντιλαμβάνεται το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί επιτρέπει σε άτομα της Αντιτρομοκρατικής να προβαίνουν σε “εκμυστηρεύσεις” σε δημοσιογράφους -χωρίς καμία ύπαρξη στοιχείων μέχρι στιγμής- που δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για την επίρριψης ευθύνης σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, που ιδεολογικά βρίσκεται κοντά στην Αριστερά, φτιάχνοντας μάλιστα και το σκηνικό σε στυλ “βίπερ Νόρα” ότι θα εμφανιστεί με άλλο όνομα από αυτό που ήταν μέχρι τώρα γνωστή.

Το τρίτο θέμα που δημιουργείται είναι πως ταυτίζονται τελικά οι θέσεις της Αντιτρομοκρατικής, η οποία θεωρητικά ανήκει στην αρμοδιότητα του κυρίου Δένδια, με τις θέσεις Παναγιώταρου, που πρακτικά και θεωρητικά υπάγεται στον προφυλακισμένο στον Κορυδαλλό ηγέτη της εγκληματικής-κατά Δένδια- οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Και εν κατακλείδι, μήπως τελικά κάποια στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι υπάγονται περισσότερο στην αρμοδιότητα του φυρερίσκου της Χρυσής Αυγής απ’ ό,τι στον Νίκο Δένδια ή μήπως να πιστέψουμε ότι ο κύριος Δένδιας μέσα σε ένα μήνα άλλαξε γνώμη για την “φύση” της Χρυσής Αυγής και τη θεωρεί ένα  καθόλα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα;

Όσο περνάνε οι ώρες οι δύο άτυχοι νέοι που βρήκαν το θάνατο από επαγγελματίες εκτελεστές μοιάζουν περισσότερο με “εξιλαστήρια θύματα”, γύρω από τα οποία παίζεται χοντρό πολιτικό παιχνίδι με άγνωστες προεκτάσεις… που θα μπορούσαν να γυρίσουν και πραγματικά μπούμερανγκ στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ που διαχειρίζεται την υπόθεση. Ήδη τα πρώτα “φάουλ” έχουν γίνει.