Καθαριότητα, σκοπιά, αγγαρεία και υπηρεσία χωρίς διάλειμμα και ανύπαρκτος χρόνος για πρωινό. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ" στο Στρατόπεδο Καμπάνη στο Κιλκίς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί. 

Η καταγγελία των φαντάρων, όπως τη δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος: 

Υπηρετούμε στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία "ΠΟΝΤΟΣ" και ποιο συγκεκριμένα στο 601 Α/Μ Τ.Π. Στρατόπεδο Καμπάνη στο Κιλκίς

Σε αυτή τη μονάδα ο στρατιώτης θεωρείται αναλώσιμος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ταξίαρχου και σκουπίδι διότι το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

  • 6:00 Εγερτήριο, Στρώσιμο κρεβατιού, Πλύσιμο προσώπου/δοντιών (αν είσαι τόσο γρήγορος ή έχεις ξυπνήσει κάνα 5λεπτο πριν και έχεις ξεστρώσει ώστε να προλάβεις να πλυθείς

  • 6:10 Φρουρά

  • 6:15 - 6:45 Καθαριότητες και εφόσον το επιτρέψει ο εκάστοτε ΑΥΔΜ μπορείς να αποχωρήσεις από τον θάλαμο

  • 7:45 - 7:00 Ο υποτιθέμενος χρόνος για πρωινό ο οποίος δεν υπάρχει διότι μας καθυστερεί ο κομπλεξαρισμένος ΑΥΔΜ με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο καθένας στο λόχο του για να δώσει το παρών για την πρωινή αναφορά

Το υπόλοιπο της ημέρας εφόσον δεν έχεις υπηρεσία και είσαι εξοδούχος είναι χώσιμο σε άσκοπες αγγαρείες ή και σε νούμερο υπηρεσίας κάποιου στρατιώτη ή στελέχους που λείπει και δεν μπορεί να εκτελεστεί εκείνη τη στιγμή από αυτόν που έχει την υπηρεσία.

Επίσης στις αγγαρείες όταν κουράζεσαι και θες διάλειμμα σου πετάνε τη δικαιολογία «νέος είσαι δεν παθαίνεις τίποτα» με αποτέλεσμα να έχουν σακατευτεί όλοι οι στρατιώτες και να είναι κουρασμένοι από την εξουθενωμένη αγγαρεία και να έχουν σε 10 λεπτά υπηρεσία σκοπιάς/θαλαμοφύλακα/περιπόλου και να απαιτούν να εκτελεστεί προβλεπέ. 

Οι ΕΠΟΠ Λοχίες στο μεγαλύτερο αριθμό στο στρατόπεδο σε διατάζουν και σε πάνε κόντρα, ο διοικητής κάνει άσκοπες ταγματικές αναφορές χωρίς ουσία παρά μόνο να δείξει ότι και καλά υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον από την διοίκηση.

Όσο για τον Ταξίαρχο δεν του καίγεται καρφί αν στέλεχος ή στρατιώτης τραυματιστεί ή πεθάνει διότι υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν όπως και είχε γίνει στην άσκηση της Ταξιαρχίας ΤΑΛΩΣ - 2015 όπου δεν ενδιαφέρθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό ενός στελέχους και έδωσε εντολή να συνεχιστεί η άσκηση.

Έχουμε και λέμε Ταξιαρχία της πλάκας που φοράει κόκκινο μπερέ και το παίζει ειδικές δυνάμεις, δεν τους ενδιαφέρει ο στρατιώτης αν πονάει παρά μόνο να γίνονται οι αγγαρείες και καθαριότητες που του αναθέτουν στο στρατόπεδο δηλαδή δούλοι και παραδουλεύτρες.