Τη ζωή του έχασε το απόγευμα της Τρίτης ένας στρατιωτικός, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, στην περιοχή του Καμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο.

Ο 38χρονος επιλοχίας (Εθελοντής Μακράς Θητείας – ΕΜΘ) Μ.Κ από την περιοχή της Άρτας που υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα της περιοχής του Μανταμάδου στη βόρεια – ανατολική Λέσβο σκοτώθηκε όταν κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού άρμα Μ 113 ανατράπηκε στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Λέσβου κινούμενο προς το σημείο της νυχτερινής άσκησης στην περιοχή Καμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο.

Στα "απαρχαιομένα" ερπυστριοφόρα Μ113, όπως σημειώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Σπάρτακος, η οδήγηση γίνεται με μανιβέλες και οι οδηγοί για να μπορέσουν να τα κατευθύνουν είναι υποχρεωμένοι πολλές φορές να έχουν το κεφάλι τους έξω από την καταπακτή. 

Το αποτέλεσμα ήταν πως το βαρύ ερπιστριοφόρο όχημα όταν ανατράπηκε, καταπλάκωσε τον άτυχο στρατιωτικό, ο οποίος δεν πρόλαβε ναενεργοποιήσει το μοχλό ασφαλείας του καθίσματος για να βυθιστεί μέσα στο άρμα και να προφυλαχθεί και σκοτώθηκε ακαριαία. Μαζί με τον άτυχο επιλοχία τραυματίστηκε στα χέρια ένας ακόμα στρατιωτικός, συνοδηγός του ερπυστριοφόρου, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ατύχημα συνέβη στις 18:15, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Για το τραγικό περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.