«Εξαντλητικό πρόγραμμα» και πολυάριθμες ποινές χωρίς ουσιαστικούς λόγους «αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αυταρχικότητας των ανωτέρων» καταγγέλλουν οι στρατιώτες στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολλογίου, με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» να επιρρίπτει ευθύνες «αν όχι εξ ολοκλήρου, σε μεγάλο βαθμό» στον διοικητή του Συντάγματος.

Ads

 
Όπως αναφέρουν οι φαντάροι του στρατοπέδου οι υπηρεσίες είναι καθημερινές και πολλές φορές διπλές με αποτέλεσμα τη διαρκή έλλειψη ύπνου που οδηγεί σχεδόν σε κατάρρευση. Σ’ όλα αυτά προστίθεται και η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων αφού η μόνιμη δύναμη επωμίζεται και τον ρόλο του εκπαιδευτή. Σημειώνεται πως το στρατόπεδο λειτουργεί και σαν κέντρο νεοσυλλέκτων.
 
«Στο 2/39 δεν αιτούσαι άδεια αφού δεν πρόκειται να σου δώσουν ποτέ, εκτός και αν οι ίδιοι κρίνουν ότι δεν σε χρειάζονται για κάποιες μέρες και σε διώχνουν με μέρες από τη δική σου άδεια. Στο 2/39 δε δικαιούσαι να παραπονεθείς για κάτι αφού δε πρόκειται να σ’ ακούσει κανείς γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς. Στο 2/39 υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά (είναι διαφορετικό να είσαι στρατιώτης στα ΤΕΝ και διαφορετικό στον λόχο διοικήσεως). Στο 2/39 ανοίγουν και κλείνουν σκοπιές ανάλογα με τον αριθμό της μόνιμης δύναμης γιατί η έξοδος είναι πολυτέλεια και δεν πρέπει να υπάρχει στους στρατιωτικούς νόμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δικτύου.
 
«Όλα αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στο 2/39.  Όμως τις 13/2, μέρα της Ορκομωσίας, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για το στρατόπεδο,τον διοικητή μας και τους υπόλοιπους ανωτέρους μας. γιατί μαζί με την επίσημη παραλλαγή μας θα πρέπει να φορέσουμε και τη μάσκα μας, μιας και θα έρθουν ανώτερα κλιμάκια», τονίζει μεταξύ άλλων το Δίκτυο κάνοντας λόγο για «απελπιστική κατάσταση» στο στρατόπεδο.