Υπέκυψε στα τραύματά του ο 38χρονος υπαξιωματικός του στρατού που είχε αυτοτραυματιστεί με το υπηρεσιακό του όπλο χθες Τρίτη σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ (Τεθωρακισμένα) στη Σάμο.

Ads

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:

«Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Τύπου υπ’αριθμ. 25/ΓΕΣ, που αφορούσε στον αυτοτραυματισμό Υπαξιωματικού της 79 ΑΔΤΕ με το υπηρεσιακό του όπλο, το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι ο εν λόγω Υπαξιωματικός υπέκυψε στα τραύματά του την 04 Αυγούστου και ώρα 23:00, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ όπου νοσηλευόταν.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, οι μαρτυρίες για το πώς ακριβώς συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό συγκλονίζουν: «Μπροστά στα μάτια δυο στρατιωτών μέσα σ΄ ένα φορτηγό, αυτοπυροβολήθηκε ο υπαξιωματικός στη Σάμο. Ο υπαξιωματικός έβγαλε το πιστόλι του και είπε στους στρατιώτες του: ‘Εγώ σας χαιρετώ’ και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το σοκ για τους δυο νεαρούς ήταν απιστευτο.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί. Η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο υπαξιωματικός προετοιμαζόταν για την πρωινή εκπαίδευση. Τα πυρομαχικά είχαν μοιραστεί στους στρατιωτικούς. Όπως αποκαλύπτεται, ο 38χρονος που βρισκόταν σε έναν όρχο μέσα στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων έστρεψε το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε τουλάχιστον δύο οπλίτες οι οποίοι υπέστησαν σοκ».

Διαβάστε σχετικά:

Απόπειρα αυτοκτονίας υπαξιωματικού των Τεθωρακισμένων στη Σάμο

Με πληροφορίες από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος