Την ώρα που οι ανώτεροι αξιωματικοί στην Κομοτηνή μετακινούνται με οχήματα της Υπηρεσίας – μάλιστα διαθέτουν και οδηγό, οι κατώτεροι αξιωματικοί καταγγέλλουν πως αναγκάζονται να μετακινούνται με τα δικά τους οχήματα ακόμη και εάν μένουν στην Αλεξανδρούπολη καθώς «η Υπηρεσία δεν μπορεί να διαθέσει λεωφορείο ή minibus όπως συμβαίνει στην Αεροπορία στην Μαρώνεια».

Ads

«Παρόλα αυτά έχουμε αποδεχτεί το γεγονός για λόγους καθαρά οικονομικούς ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και συνεχίζουμε να μετακινούμαστε με τα δικά μας IX. Ξαφνικά, όμως, διαπιστώνουμε, πέφτοντας από τα σύννεφα, ότι πρόσφατα, Σχης ανώτερος Αξκός, ο οποίος διαμένει στην Αλεξανδρούπολη, χρησιμοποιεί όχημα της Υπηρεσίας και οδηγό, χωρίς καμία από ότι μάθαμε έγκριση και πηγαινοέρχεται καθημερινά στην Κομοτηνή. Αυτό που ενοχλεί αφάνταστα είναι όχι τόσο το γεγονός της μετακίνησης του παραπάνω συναδέλφου αλλά γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να βρει λύσει στη μετακίνηση μας τόσα χρόνια και ξαφνικά για ένα Σχη βρίσκει. Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω μια παροιμία που πρέπει να σκεπτόμαστε όλοι μας έτσι σαν Υπηρεσία που είμαστε “Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις”», αναφέρει σε επιστολή του στο Δίκτυο Σπάρτακος ένας κατώτερος αξιωματικός. 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει για το θέμα «συνομιλώντας με αρκετούς συναδέλφους, μέλη μας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν στην Κομοτηνή και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και στην Ξάνθη. Ενημερωθήκαμε μάλιστα ότι για τη μετακίνηση τους από Ξάνθη σε Κομοτηνή και αντίστροφα οι συνάδελφοι αυτοί έχουν μισθώσει, με πρωτοβουλία τους και με ατομικό μηνιαίο μίσθωμα 60 Ευρώ, ΔΧ λεωφορείο, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά με ασφάλεια και με λιγότερο κόστος στις Μονάδες τους. Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Διοίκησης σε θέματα μέριμνας στρατιωτικού προσωπικού, προτείνουμε να εξετάσετε την περίπτωση διάθεσης και χρήσης στρατιωτικών λεωφορείων ή minibus, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά και με ασφάλεια στα σπίτια τους οι συνάδελφοι που διαμένουν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη».