Δυο κι όχι ένα είναι τα κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα σε 15 ημέρες σε συγκεκριμένη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος, ενημερώνοντας σχετικά και την πολιτική ηγεσία του υπ. Άμυνας. Σύμφωνα με την οργάνωση πρόκειται μάλιστα για το τρίτο κρούσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Ads

 
«Καλούμε τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Τελλίδη να τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα άμεσα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ που δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το επικίνδυνο φαινόμενο» τονίζει το Δίκτυο Σπάρτακος σε σχετική ανακοίνωσή του.
 
Το Δίκτυο υπενθυμίζει ότι την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ ότι «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ.Κ., ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, και ενώ βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας, μετέβη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή». 
 
Ο εν λόγω στρατιώτης, όπως τονίζει το Δίκτυο είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται την ίδια μονάδα στην οποία υπηρετούσε και ο στρατιώτης που αρρώστησε με μηνιγγίτιδα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή.
 
«Οι αρμόδιες αρχές όμως «δεν πρέπει να ξεχνούν» ότι επίσης εντοπίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδαςτην Τετάρτη 26 Μαρτίου 14 στον Στρατιώτη (ΠΖ) Β. Β., ο οποίος υπηρετούσε στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, ο οποίος διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία.  Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο παραπάνω στρατευμένος οπλίτης ήταν της 2013 Δ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στις 08 Ιουλίου 13 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 07 Αυγούστου 13» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
«Συνειδητοποιούμε επομένως ότι η μηνιγγίτιδα χτυπά σε τακτά χρονικά διαστήματα την συγκεκριμένη μονάδα. Επιπλέον, από τα όποια κρούσματα καταγράφονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ετησίως, σημαντικό ποσοστό αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις» σημειώνει το Δίκτυο Σπάρτακος και ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων.