Την οργή των στρατευμένων που υπηρετούν στο 647 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στο Λιτόχωρο Πιερίας αλλά και των οικογενειών τους έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι φαντάροι κάνουν σκοπιές ανά δίωρο, νούμερο παρά νούμερο, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρεται σε καταγγελία του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος».

Ads

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, οι στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας είναι οι μόνοι που εκτελούν ένοπλη σκοπιά με αυτή τη μέθοδο, ενώ την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από τα τάγματα τεθωρακισμένων και πυροβολικού εκτελούν μόνον υπηρεσίες θαλαμοφύλακα.

Όπως καταγγέλλει ο «Σπάρτακος», για τον άδικο καταλογισμό των υπηρεσιών είναι ενήμερος ο διοικητής της μονάδας, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, κανένα μόνιμο στέλεχος (ΕΠ.ΟΠ) δεν εκτελεί υπηρεσίες φρούρησης.

Παράλληλα, περιγράφονται και οι άσχημες συνθήκες που βιώνουν οι στρατευμένοι που εκτελούν τη θητεία τους, όπως για παράδειγμα η έλλειψη θέρμανσης στους θαλάμους αλλά και οι πολύ μικρές ποσότητες φαγητού που διανέμονται κατά τη σίτιση.

Ads

Πηγή: Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος»