Χρέη… κηπουρών καλούνται να εκτελέσουν, σύμφωνα με καταγγελίες του Δικτύου Σπάρτακος, φαντάροι που υπηρετούν στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα στον Προβατώνα. 

Ads

Όπως αναφέρει η οργάνωση, στον Έβρο, δίπλα στο χωριό Τυχερό βρίσκεται ένα συγκρότημα από κατοικίες (ΣΟΑ) που παραχωρείται σε ανώτερους αξιωματικούς, κυρίως στους διοικητές των μονάδων. 

Φαντάροι από το στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα στον Προβατώνα διατάχθηκαν, λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, να φορτώσουν μία μηχανή που κουρεύει το γκαζόν και ένα χορτοκοπτικό σε μια καναδέζα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα ΣΟΑ. 

Το Δίκτυο Σπάρτακος αναφέρει ότι οι φαντάροι έμειναν εκεί για αρκετές ώρες εκτελώντας διάφορες κηπουρικές εργασίες και σημειώνει ότι παρ’ ότι η εντολή δεν μπορεί να δόθηκε από όλους τους αξιωματικούς που διαμένουν εκεί κανένας δεν έδειξε να ενοχλείται ή να παραξενεύεται. 

Ads

Το Δίκτυο Σπάρτακος ζητά από το ΓΕΣ να παρέμβει και «να σταματήσει την παράλογη εκμετάλλευση και την ασυδοσία. Δε μπορούν να έχουν απαιτήσεις από τους φαντάρους ακόμα και στα σπίτια τους». Παράλληλα καλεί τους φαντάρους να μην «ψαρώνουν σε τέτοιες διαταγές».