Γονείς κατήγγειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος ότι στελέχη του 486 Τάγματος Διαβιβάσεων στο Στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη κακομεταχειρίζονται στρατευμένους που υπηρετούν τη θητεία τους στη συγκεκριμένη μονάδα.

Ads

Ιδού τι αναφέρει η σχετική καταγγελία στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

«Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν στο Στρατόπεδο Νταλίπη. Μπορεί οι φαντάροι να έγιναν μάρτυρες της διάθεσης του Ταξίαρχου Διοικητή Θεόδωρου Κουλούρη και του ΓΕΣ να παρέμβουν ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι βαθμοφόροι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πόλεμο στους στρατιώτες και να τους εκδικηθούν γιατί διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Οι γονείς που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ανέφεραν ότι συνάδελφος που πρέπει να υπηρετήσει επιπλέον μέρες εξαιτίας της αναρρωτικής  άδειας που είχε λάβει, έπεσε θύμα κατάφωρης αδικίας και παραβίασης των διαταγών του ΓΕΣ.

Ads

Ενώ λοιπόν στο 486 Τάγμα Διαβιβάσεων, η υπηρεσία «πάει» τους υπόλοιπους φαντάρους 1 μέσα-1 έξω, η Αρχιλοχίας του Α’ Γραφείου απαίτησε από τον εν λόγω συνάδελφο να παραμείνει  5 μέρες μέσα χωρίς έξοδο, για να βγει μετά.

Θυμίζουμε ότι η Αρχιλοχίας όχι μόνο αδίκησε τον συνάδελφο, αλλά παραβίασε και τη διαταγή του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που προβλέπει να δίνεται υπηρεσιακό κάθε τρεις (3) μέρες υπηρεσιών.  

Εξαιτίας του διαξιφισμού μεταξύ του στελέχους και του στρατιώτη, πήγαν τον συνάδελφο στο διοικητή αναφερόμενο για να τον τιμωρήσουν.Ο διοικητής του Τάγματος ανέλαβε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ενώ η Αρχιλοχίας επεδίωξε να βγει ο  στρατιώτης Αναφερόμενος ώστε να χάσει την έξοδο του.

Όλα αυτές οι αδικίες εις βάρος του στρατευμένου παιδιού τους καταγγέλλουν οι γονείς σημειώθηκαν ενώ ο φαντάρος τους ενημέρωνε ξανά και ξανά ότι η έξοδος δεν αποτελεί προϋπόθεση αναψυχής και διασκέδασης, αλλά για να μπορέσει να εργαστεί και να συμβάλλει στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.
Όπως τονίζουν όμως οι γονείς «το παιδί μας εργάζεται και αγωνιά γιατί το δικό μας ψυγείο είναι άδειο, όχι το δικό τους»! Τόσο όμως η Αρχιλοχίας, όσο και ο Διοικητής έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο σε έναν άνθρωπο, που όχι μόνο έπρεπε να τύχει της συμπαράστασης τους λόγω της συμπεριφοράς του προς την οικογένεια, αλλά και των συγχαρητηρίων τους. Αντίθετα αυτοί τον εκδικήθηκαν και επιδιώκουν την τιμωρία του. Θα αναρωτιόταν κανείς ‘το στρατόπεδο έχει αντιμετωπίσει όλα του τα προβλήματα’, για να αναλώνεται η διοίκηση στην αντιμετώπιση των φαντάρων με αυτό τον τρόπο;

Η διοίκηση της μονάδας που αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως σκουπίδια και τα στελέχη που εκδικούνται τους στρατιώτες των οποίων χαρακτηρίζουν τις απόψεις «χαζομάρες», έχουν αφήσει το Τάγμα στη μοίρα του:  δεν τολμάς να κάτσεις σε καρέκλα γιατί φοβάσαι ότι θα κάνουν ντου οι κοριοί! Το κλιματιστικό στο θάλαμο των φαντάρων είναι εδώ και καιρό χαλασμένο, χωρίς να νοιάζεται κανείς. Οι φαντάροι που εκτελούν 6ωρα-9ωρα καθήκοντα φύλαξης, με μηδαμινό χρόνο για ξεκούραση, απολαμβάνουν τις τρομερές τουαλέτες και ντουζιέρες: στους 14 φαντάρους αντιστοιχούν 2 ντουζιέρες από τις οποίες λειτουργεί η μία (1), ενώ τα μπάνια είναι αποθηκευτικός χώρος.  

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας είναι δραματικά και συχνά οι συνάδελφοι στρατιώτες καλούνται να στηρίξουν και την οικογένεια τους. Αυτά τα παιδιά είναι απαραίτητο να στηρίξουν καταρχήν οι συνάδελφοι φαντάροι, αλλά επίσης το μόνιμο προσωπικό και οι διοικήσεις των μονάδων».

Πηγή: Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος