Τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την καταγραφή των ατόμων που ζητούν μεταθέσεις με βάση τα κοινωνικά κριτήρια, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στον Alpha.

Ads

“Το έχουμε αναθέσει σε στρατολόγο, ο οποίος φτιάχνει μια καινούργια ομάδα εργασίας που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σε ηλεκρονικό υπολογιστή, όπου θα μπαίνουν όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ενα ποσοστό των παιδιών αυτών, περίπου 5-6%, θα τυγχάνει μιας διευκόλυνσης στη θητεία του, για συγκεκριμένους λόγους και με βάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ολο αυτό το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο μιας αρμόδιας διαρκούς επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μπορεί να ελέγχει και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

“Το ρουσφέτι στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι μια παράδοση, μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε βουλευτές, την πολιτική ελίτ αλλά και άλλα τμήματα του πολιτικού συστήματος που σχηματίζουν το “οργανόγραμμα” του πελατειακού κράτους. Σε αυτό έρχονται όλα τα αιτήματα που αφορούν τους στρατευμένους. Εμείς από την πρώτη στιγμή, όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προχωρήσαμε στο ξήλωμα αυτού του συστήματος. Αυτό όμως δεν φτάνει. Στο κενό που δημιουργείται πρέπει να μπουν τα υπαρκτά κριτήρια, για εκείνο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που έχει πάρα πολλούς και σοβαρούς λόγους να υπηρετεί κοντά στο σπίτι του”, σημείωσε και κατέληξε: 

“Η βούληση μας είναι δεδομένη. Στόχος μας είναι το θέμα αυτό ν’ αποτελέσει ένα στοίχημα για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Το έχουν ανάγκη και οι Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν μπορούμε να έχουμε υπερστελέχωση στα αστικά κέντρα και εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες να παρατηρούνται ελλείψεις. Πρέπει τα παιδιά μας, οι στρατευμένοι νέοι να απελευθερωθούν από τα δεσμά του βύσματος. Αν δεν γίνει αυτό τότε όλοι θα είμαστε όλοι δέσμιοι του πελατειακού συστήματος”.