Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει πως η Χρυσή Αυγή με ερώτησή του Ηλία Παναγιώταρου ζητάει την απαγόρευσή του, στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά τη δράση του.

Το Δίκτυο υπενθυμίζει πως για πρώτη φορά είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Μάκη Βορίδη, το 2010, όταν αυτός ήταν ακόμη βουλευτής του ΛΑΟΣ. Με ερώτησή του προς τον τότε υπουργό Εθνική Άμυνας ζητούσε την απαγόρευση της δράσης του «Σπάρτακου».

Το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Παναγιώταρος με αφορμή την καταγγελία του Δικτύου για τους άοπλους φαντάρους της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που διατάχθηκαν να εκτελέσουν βολή.

«Η παράνομη διαταγή, σύμφωνα με τις πάγιες διαταγές του ΓΕΣ και τους ισχύοντες νόμους, που έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα των συναδέλφων και παραβίαζε βάναυσα τα δικαιώματα τους, μετά τις καταγγελίες του Δικτύου ακυρώθηκε», σημειώνει ο «Σπάρτακος» και συνεχίζει:

«Οι  ναζί, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αναδείξουν την ολοκληρωτική άρνηση τους απέναντι στον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς τότε ψηφίζονταν σχετικός νόμος για το Μόνιμο Προσωπικό.

Γιατί εχθρεύονται κάθε έκφραση αντίστασης στην αυθαιρεσία της Ιεραρχίας, αμφισβήτησης του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, κάθε συνδικαλιστική αναζήτηση, μέσα και έξω από τον στρατό. Απαιτούν Πειθαρχία, δηλαδή τυφλή υποταγή, όπως κάθε ολοκληρωτισμός, όπως κάθε μονόδρομος που χαράσσει η αστική τάξη.

Γιατί δε θέλουν να υπάρχουν συλλογικές διεκδικήσεις, να υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που αναζητούν τις πολιτικές-κοινωνικές αιτίες των δεινών τους, αλλά άβουλα-φοβισμένα πλάσματα που σιχτιρίζουν γενικώς και μετατρέπονται σε αιματοβαμμένα Τάγματα Θανάτου, τα οποία στρέφονται εναντίον μεταναστών-εργαζομένων-κοινωνικών κινημάτων και ποτέ ενάντια στην ταξική πολιτική και στον κόσμο του πλούτου, που τελικά υπηρετούν ως Πραιτοριανοί του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα.

Οι ναζί μιλούν για πειθαρχεία και ακομμάτιστες Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά συστηματικά επιχειρούν να ταυτίσουν τα πιο μάχιμα και κατασταλτικά τμήματα τους με το φασισμό. Παράλληλα, διεκδικούν το δικό τους ρόλο στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Απαιτούν να είναι αυτοί η αιχμή του Μεγαλοιδεατισμού της άρχουσας τάξης που διεκδικεί ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και αν χρειαστεί να συμμετάσχει με το γνωστό τραμπούκικο-φονικό τρόπο στην καταστολή των αγώνων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. 

Για αυτό υπερασπίζονται το Αξιόμαχο αυτού του αστικού στρατού, συχνά με πραγματικά πυρά, αδιάφορο να απειλεί και ενίοτε εξοντώνει φαντάρους και στρατιωτικούς.
Εμπόδιο σε όλα αυτά στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  Οι Ναζί μας στοχοποιούν γιατί και εξαιτίας των υπόγειων διαδρομών που τους συνδέουν με τμήματα του βαθέως κράτους, ανησυχούν με την κλιμάκωση της δράσης μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Γιατί ριζώνει καθημερινά στις μονάδες ο συλλογικός αγώνας, η μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η αμφισβήτηση του εθνικισμού και του ρατσισμού, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της εμπλοκής του Στρατού στην Καταστολή του εσωτερικού εχθρού, όπως προβλέπουν τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής.

Δεν ψαρώνουμε. Καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταδικάσει το Ναζισμό, να σταθεί στο πλευρό μας, να υποστηρίξει τον αγώνα των στρατευμένων παιδιών του».